2015. május 27., szerda

Ketten kiestek

Füleki Gábor 5. sárga lapját kapta
 Tavasszal első alkalommal kapott ki hazai környezetben együttesünk az elmúlt hétvégén Tiszakeszitől. A hét darab öt sárga lapos játékos közül ketten "kipontozódtak" a következő fordulóra, így sem Füleki Gábor, sem pedig Meczkó Gergely nem léphet majd pályára Szirmabesenyőn. Bari Gábor negyedik gólját szerezte a tavasszal, míg Török Gábor negyedik gólpasszát jegyezhette.
Statisztika 

2015. május 24., vasárnap

Bajnok lett ifjúsági csapatunk!

2014/2015-ös Megyei II. osztály Közép csoport U19-es bajnokság győztese!
  Szombat délutáni győzelmének köszönhetően immáron biztosan kijelenthető: a 2014/2015-ös Megyei II. osztály Közép csoportjának U19-es bajnokságát az Aszalói Sportegyesület ifjúsági csapata nyerte meg!  Két fordulóval a bajnokság vége előtt nyolc pont az előnye Kovács Krisztián csapatának a második helyezett Harsány előtt, így biztossá vált az aranyérem ifistáink számára. A 26 lejátszott mérkőzés során egészen parádés mutatókat produkált a csapat: 23 győzelem mellett, 2 döntetlen és csupán egy vereség szerepelt az együttes neve mellett. 130 rúgott góllal a legtöbbet rúgták, míg 22 kapott góllal a legkevesebbet kapták a 15 csapat közül. A hátralévő két fordulóban papíron nincs nehéz dolga a Kovács-tanítványoknak, hiszen a jövőheti szirmabesenyői kirándulás után, hazai pályán Cserépfalu ellen fejezi be a bajnokságot a csapat június 7-én. Remélhetőleg sok aszalói szurkolóval, szülővel, baráttal a pálya szélén, hiszen fiataljaink tényleg rászolgáltak a buzdításra!

Az Aszalói Sportegyesület vezetősége gratulál mindenkinek, aki valamilyen formában részese volt ennek az aranyéremnek!
Így látták fiataljaink

Megint a kimaradt ziccerek...

Kiss Elemér visszatért a csapatba!
  A 28. fordulóban a dobogós Tiszakeszi együttesét fogadta csapatunk hazai környezetben. Volt miért visszavágnia Meczkó Gergőéknek, személy szerint középpályásunknak azért, mert az őszi mérkőzés folyamán alaposan megfaragták, míg együttesünk hiába játszott szinte végig mezőnyfölényben, egy korai hazai találat a győzelmet jelentette a tiszakeszieknek. Örömteli hír, hogy hosszú idő után visszatért a csapatba betegségét immáron hátrahagyó Kiss Elemér, s ha már visszatért, azonnal a kezdőcsapatban kapott helyet. Az első félidőben 1-0-ás vendég vezetésnél pedig akár a mennybe is mehetett volna támadónk, miután azonban eldöntötte a védelmet és a kapust, 5 méterről a mondhatni teljesen üres kapu mellé emelt. A 35. percben tetszetős akció végén Török Gábor jobboldali beadását Bari Gábor tessékelte a kapuba, amivel kiegyenlítette az állást, a 44. percben azonban ismét megszerezték a vezetést a vendégek, egy jobboldali beadásba Korály rosszul ért bele, Egyed Attila pedig köszönte szépen, és a kapuba belsőzte a labdát.
 A második játékrész során abszolút mezőnyfölényben játszottak a mieink, kiegyenlíteni azonban nem sikerült. A találkozó utolsó periódusában pedig már Haraszin játékvezető sem állt a helyzet magaslatán, hiszen sem Bari Martin megrúgásáért, sem Füleki Csaba buktatásáért nem járt büntető. Ugyanakkor kijelenthető nem csak ezen múlott, hiszen ha az első félidőben értékesíti a csapat a helyzeteket... Azonban örök igazság, a futballban nincs, ha.
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!
Jegyzőkönyv

2015. május 23., szombat

Haraszin fújja a sípot!


 A mai Tiszakeszi elleni mérkőzésen Haraszin Szabolcs lesz a játékvezető. Asszisztensei Leveleki Géza és Rideg Martin lesznek.

2015. május 22., péntek

Egyelőre nem bajnok ifjúsági csapatunk

 
  A csütörtökön tartott Fegyelmi Bizottság ülésen megszületett a döntés a Szirmabesenyő-Harsány (3-1) mérkőzés megóvásának ügyében - a hazaiaknál jogosulatlanul szerepelt egy játékos. A döntés értelmében a harsányi csapat megkapta a három pontot, így öt pontra megközelítette ifjúsági csapatunkat a tabellán. A hátralévő három fordulóban Kovács Krisztián tanítványai számára azonban elegendő egyetlen megszerzett pont a bajnoki címhez.
 A Sajóvámoson kiállított Sebők Krisztián és Mikó Norbert ügyében is döntés született a csütörtöki napon, mindkét játékost 1-1 mérkőzésre tiltotta el a Fegyelmi Bizottság. 

2015. május 21., csütörtök

Heten is veszélyben...

Meczkó Gergelynek és Ádám Attilának is figyelnie kell
 Öt forduló elteltével tartunk ismét számadást a statisztikák tekintetében. Az eltelt öt fordulóban rengeteg minden történt. Ami sajnálatos, hogy kissé bepirosodott a csapat az elmúlt két összecsapáson, illetve hét (!) olyan játékos van jelenleg a keretben, akiknek a következő sárga kártya az ötödik lenne a sorban, így a hátralévő három forduló is izgalmas lesz ebből a szempontból. No, és természetesen azért, hogy hanyadik helyen végez a tabellán együttesünk.
Statisztika

2015. május 20., szerda

Képek Sajóvámosról

Mikó Norbertet (is) kiállították Sajóvámoson!
 Felkerültek az internetre a hétvégi, Sajóvámos-Aszaló (1-1) mérkőzésen készült fényképek. A képek megtekinthetőek ide kattintva!

2015. május 18., hétfő

Kilenc emberrel fejeztük be a mérkőzést

 Mégis pontot hozott el Sajóvámosról csapatunk vasárnap. Sok hiányzója akadt együttesünknek, ugyanis a héten megműtött Lencsés Gergő, valamint a betegségéből felépülő Kiss Elemér továbbra sem áll rendelkezésre, de bokasérüléssel küzd Barta Tamás is, valamint Bari Martin kénytelen volt kihagyni a találkozót múltheti kiállítása után.
 Végig érződött az összecsapáson, hogy nem lesz sok gólos mérkőzés, és ez az idő múlásával be is igazolódott, igaz a hazaiaknak akadtak inkább lehetőségeik az első félidő során, a második játékrészben mégis a mieink szereztek vezetést, Sebők Krisztián lévén, tizenegyesből. A 70. percben aztán kiállították gólszerzőnket, és a hazaiak mindent egy lapra feltéve támadtak, melynek eredményeképpen egyenlíteniük is sikerült nem sokkal a vége előtt. A 83. percben Mikó Norbertet is leküldte a játékvezető a pályáról, így a hátralévő szűk tíz percben hősiesen védekezve ért el 1-1-es döntetlent csapatunk.
Jegyzőkönyv

2015. május 14., csütörtök

Matlyák fújja a sípot!

 

  A hétvégi Sajóvámos elleni mérkőzés játékvezetője Matlyák József lesz. Asszisztensei Tóth Márton és Demeter Olivér lesznek.

2015. május 11., hétfő

Drámai győzelem!


 A 26. fordulóban drámai csatában győzött csapatunk Alsózsolca ellen hazai pályán, talán mondanunk sem kell, a 92. percben még a vendégek vezettek. Kapufák, tizenegyes, kiállítás és hét gól. Volt itt minden, elsősorban számtalan kihagyott helyzet, minek következtében 2-0-ra vezetett a zsolcai csapat az első félidő derekán, és bár sikerült szépíteni Sebők Krisztiánnak büntetőből, a félidő utolsó percében ismét a kapuba találtak a vendégek.
 Szerencsére azonban Ádám István a második félidő elején gyorsan gólt szerzett, így maradt remény a hátralévő mintegy 40 percre, ahol azonban küzdöttek a mieink, de hiába. Korály Gábor óriási bravúrja az utolsó fűszál volt a megkapaszkodásra, és talán ezen felbuzdulván is, de a hajrában megnyerte a találkozót együttesünk úgy, hogy Bari Martint a 73. percben kiállította a játékvezető. A 93. percben egy felívelést követően Sebők Krisztián fejelte kapufára a labdát, ami Füleki Csaba elé pattant, aki könyörtelenül a jobb alsóba lőtt, egy perccel később pedig Meczkó Gergely kiugratását Bari Gábor helyezte ugyanoda, ezzel beállítván a 4-3-as végeredményt.
Jegyzőkönyv

2015. május 5., kedd

Hétvégi eredmények

 

 Gólokban gazdag forduló volt a 25. a megyei II. osztály Közép csoportjában. Minden pályán született legalább kettő gól, sőt a forduló talán legnagyobb meglepetése, hogy Cserépfalu magabiztosan 3-1 arányban győzte le az eddig veretlen Mezőcsátot, de a sajóvámosi csapat 6-0-s győzelme Bükkzsérc ellen sem elhanyagolandó eredmény. Együttesünk továbbra is a tabella negyedik helyén áll.
 Ami az ifjúsági csapatot illeti, a 4-3-as győzelem, valamint a harsányi ifjúsági csapat meglepő veresége Szirmabesenyőn azt jelenti, hogy ifistáinknak két mérkőzést kell megnyernie a hátralévő fordulókban a bajnoki címhez.
25. forduló eredményei

2015. május 2., szombat

Három kapufa, két gól, egy pont

Alaposan megküzdöttek a felek
 A 25. fordulóban Sajószögeden, kiváló feltételek mellett léphetett pályára együttesünk. Borzasztó álmosan kezdte a mérkőzést csapatunk, bár az első komoly lehetőségét kihagyta a hazai csapat. Bari Gábor könnyen a kapuba találhatott volna, azonban 11 méterről mellélőtt, majd szinte a következő hazai akcióból a 9. percben megszerezte a vezetést a hazai csapat, majd tíz perccel később meg is duplázta előnyét. Éledtek a mieink, Bari Martin kétszer került óriási helyzetbe, ebből egyszer a kapufát találta el, majd Sebők Krisztián közeli lövését blokkolták. A 29. percben azonban már nem volt aki beleálljon Sebők lövésébe, így az a kapuban landolt. Fordulatos, változatos mérkőzés kerekedett az összecsapásból, ugyanis Korály Gábor több ízben is bravúrt kellett hogy bemutasson.
 Fordulást követően már-már mindent egy lapra feltéve támadtak a mieink. Bari Martin újabb kapufát rúgott, Bari Gábor éles szögből a bal felső felé bombázott, Füleki Gábor pedig senkitől sem zavartatva az üres kapu mellé belsőzte a labdát. Aztán a 81. percben Füleki Gábor lövése pattant szerencsésen Ádám István elé, aki higgadtan értékesítette helyzetét, majd a ráadás perceiben a győztes gólt is megszerezhette volna fiatal támadónk, ám egy baloldali beadást követően a kapufára bólintott, így 2-2-es döntetlennel ért véget a találkozó.
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!
Jegyzőkönyv

2015. május 1., péntek

Majális a futballpályán!

 

 Május 2-án Majálist szervez az Aszalói Önkormányzat az aszalói futballpályára. A délelőtt folyamán 10 órakor főzőverseny veszi kezdetét, amelyen Tamás Bertalan az egyesület elnökségi tagja is elindul. Bár futballistáinkra a délután folyamán fontos megmérettetés vár Sajószögeden, aki teheti és ráér, várják szeretettel a délelőtt folyamán a futballpályán.