2014. május 31., szombat

203 napja veretlenül

Krajnyák Balázs a mezőny egyik legjobbja volt

 2013. november 16.: Füleki Csaba és Horváth Lajos góljával 2-1 arányban legyőzte Sajószögedet és ezzel az utolsó előtti őszi fordulóban megszerezte harmadik győzelmét csapatunk a bajnokságban. Ez a nap volt az, amely sorsfordítónak bizonyult és ez a győzelem volt az első - ki gondolta volna akkor - abban a veretlenségi sorozatban, amelyet továbbra is tart csapatunk, immár a 16. forduló óta. Több mint fél év és szinte 180 fokos fordulatot vett a csapat, aminek eredménye egy újabb győzelem volt a szombati napon.
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

 Szél. Miért is ne fújna? Elvégre szombat van, és újra hazai pályán lép gyepre szeretett csapatunk. Talán ez, talán nem ez az oka, de továbbra sem tűnik nézőcsalogatónak az együttes szereplése, tehetnénk fel a kérdést kis túlzással: hova szerepeljenek ennél is jobban kedvenceink?

 Azon a bizonyos novemberi napon hangzott el az öltözőben a "14. forduló - 14. féle felállás" koncepció, amivel hál' Istennek manapság már nem igazán kell megharcolnia Füleki Jánosnak. Némi fejfájást azért mégis csak okozott vezetőedzőnknek kezdő tizenegy összeállítása, kiesett ugyanis Lencsés Gergő és Agárdi Zsolt, de visszatért Glonczi Károly és Illés Gábor is a csapathoz. Előbbi támadóként került bevetésre és bár a találkozó elején sem neki, sem másnak nem sikerült veszélyt kialakítani, az első negyedóra csendben lepergett. Majd Kiss Elemér vállalkozott egyéni szólóra, aminek a végén tiszta gólhelyzetben belelőtte Bán kapusba a labdát, így továbbra sem változott az eredmény. A 34. percben sérülés miatt Abonyi László volt kénytelen elhagyni a pályát, öröm az ürömben, hogy a helyére beálló Mikó Norbert a 40. percben megszerezte a vezetést: Juhász József előretörését követően kapta a labdát meg a 16-oson belül, majd okosan helyezett a bal alsó sarokba. 1-0. A szünetre így ezzel a soványka eredménnyel vonultak a csapatok.
 A második játékrész már jóval eseménydúsabbra sikeredett. Gól gazdag ugyan nem lett, de számos óriási helyzetet hagytak kihasználatlanul a mieink.Talán mindennek előzménye volt, hogy az 57. percben az ellenfél megfogyatkozott, miután Tóth Dávidot második sárga lappal kiállította Nagy játékvezető. S hogy szót ejtsünk a helyzetekről: kezdjük talán a legtisztábbal, Kiss tizenhatoson belül való buktatásáért büntetőt ítélt a játékvezető, Török azonban nem tudta megtréfálni a kapust, így az ő első csatájukat a kapus nyerte meg. Nem sokkal később ismét Török került hatalmas helyzetbe, Mikó középre gurítását követően az üres kapuval szemben állva bombázott kapu fölé rutinos középpályásunk, majd a találkozó vége felé egy Stefán beívelést követően ballal durrantott tisztán állva a kapu fölé. A csatákat elvesztette középpályásunk, de a háború mint tudjuk nem huszonkét emberes - esetünkben már csak huszonegy. Mindenesetre akadt még lehetőség Glonczi Károly előtt, aki előbb egy szöglet utáni fejest csúsztatott a rövid alsó mellé, majd jó 23 méterről lőtte telibe a felső lecet. Kiss Elemér nem a felső, hanem a baloldali kapufát "tekerte telibe" 20 méterről, majd a kapust is kicselezve már igyekezett kapuba lőni a labdát, a visszaérő védő azonban szögletre tudott még menteni. Mentségére szóljon, hogy utóbbi helyzetét már 2-0-nál szórakozta el, ugyanis a 87. percben, hasonló szituációban sikeresen juttatta 5 méterről kapuba a labdát. 2-0. A végére már lassan megszokottá válik, hogy Krajnyák Tamás is beköszönt, ő egy szöglet utáni lecsorgó labdát lőtt 12 méterről a jobb alsóba. 3-0. 
 S hogy a vendégekről is essék néhány gondolat: a lelkes becsületéért küzdő és a kiesés elől menekül sajószögediek még 10 emberrel sem adták fel, de igazán nagy kidolgozott helyzetük nem akadt a vendégeknek, igaz néha igyekeznie kellett a Szászfai Krisztián vezette védelemnek. Ugyanakkor kiemelendő Krajnyák Balázs teljesítménye, aki a 90 perc alatt mutatott produktumával megérdemelné a mezőny legjobbja címet.

Aszaló - Sajószöged: 3-0 (1-0)
Aszaló, 50 néző. V.: Nagy L.

Aszaló: Korály - Juhász, Szászfai, Stefán, Krajnyák B. - Abonyi (Mikó), Krajnyák T., Török, Ádám - Kiss, Glonczi (Illés). Vezetőedző: Füleki János
Sajószöged: Bán - Galambossy, Migyu, Gulácsi, Szanyi (Csibrik) - Tóth, Fekete, Bolykó, Kovács R. (Dudás) - Oláh, Kovács T. (Dudás). Játékosedző: Bán András
Gólszerző: Mikó, Kiss, Krajnyák T.
Kiállítva: Tóth (57. percben)
 Jók: Krajnyák B., Stefán, Kiss. ill. senki
 

Füleki János: Gyenge helyzetkihasználásunknak köszönhetően izgulnunk kellett az egész mérkőzésen. Most már csak egyetlen célunk maradt: megőrizni a tavaszi veretlenséget, és akkor egy régen látott sikerszéria részesei lehetünk. Gratulálok az ifjúsági csapat győzelméhez!
Bán András: Megpróbáltuk, de nem sikerült. Hátra van még egy mérkőzés ahol javíthatunk. Gratulálok a hazaiaknak!

Aszaló U19 - Sajószöged U19: 7-0 (1-0)
Aszaló, 20 néző. V.: Vodila

Aszaló: Kádas - Lakatos, Czimbalmos, Gáspár - Szakácsi (Mezei), Bátkai, Kárpáti, Kiss, Füleki - Glonczi, Homonnay. Megbízott edző: Füleki János, Szabó Krisztián 

Ifjúsági csapatunk ismét kénytelen volt elviselni vezetőedzője hiányát, ugyanakkor ismét sikerrel vette ezt az akadályt. Bár az első félidőben mutatott játék minden volt, csak nem futball a két csapat részéről, a második félidőben (ismét) megmutatták fiataljaink, hogy tudják ők miről szól, és mire játsszák ezt a sportot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése