2014. március 17., hétfő

Immár a gól sem hiányzott!


Lencsés Gergő születésnapi gólt szerzett
 Megtört a gólínség a 18. fordulóban, s mindez három pontot eredményezett. A vasárnapi napon a tabella ötödik helyén álló Mezőnagymihályt fogadta hazai pályán csapatunk, és bár a vendégek szereztek a találkozón vezetést, Agárdi és Lencsés révén még az első félidőben sikerült javunkra fordítani az eredményt. Bár a vendégek 3 kapufát is elértek, végig kézben tartotta Füleki János csapata a mérkőzést, s a győzelmet Stefán nem akármilyen góllal tette biztossá: kirúgásból küldte kapura a labdát, ami megpattant a vendégek hálóőre előtt, aki csak belekapni tudott a játékszerbe, így az a kapuba pattant. Ezzel megszerezte együttesünk az első győzelmét tavasszal, és érdekes, hogy immár 5. mérkőzése nem találtak legyőzőre a bajnoki pontvadászatban Szászfaiék.
Képek a mérkőzésről: ide kattinva!
 A találkozót a múlthetihez hasonlóan orkán erejű szélben voltak kénytelenek lejátszani a csapatok, ráadásul erősen befolyásolta a játékot is a pályán keresztbe fújó szél. A találkozón bár a Lencsés előtt adódott az első lehetőség, mégis a vendégek jutottak korán előnyhöz: a 11. percben a baloldalról végeztek el bedobást a vendégek, Nagy Márk 19 méterről lőtt, a labda Stefánon megpattant, és így kellemetlenül a hosszú sarokba vágódott. 0-1. Viszont nem sokáig örülhettek a vendégek. Bár Glonczi baloldali szabadrúgása után Stefán lövését még fogta a kapus, a 22. percben már nem volt ellenszer. Egy balról elvégzett szögletet fejeltek vissza a védők Törökhoz, aki középre pörgette a labdát, a teljesen üresen érkező Agárdi pedig közelről a hálóba pofozta azt. 1-1. Más kérdés, hogy kőkemény védőnk már az eset előtt is húzta a lábát, így őt le is cserélte Füleki János, helyét pedig Illés Gábor foglalta el. Az egyenlítés után sem álltak le a mieink, és széllel szembeni csatát vívva is veszélyesebben futballoztak, mint a nagymihályiak, Kiss távoli lövése elkerülte a kaput, míg egy baloldali szögletet a középen érkező Krajnyák Tamás belsőzött kapura, Gulyás azonban résen volt. A 32. percben aztán egy vendég kirúgást Glonczi fejelt Lencsés elé, aki kilépve a védők közül egy az egyben nem hibázott, és Gulyás mellett a bal alsó sarokba passzolta a labdát, megszerezve ezzel a vezetést és önmaga első találatát aszalói színekben. 2-1. Támadónk egyébként a hétfői napon ünnepli a 22. születésnapját, ezúton kívánunk neki boldog születésnapot! A hátralévő negyed órában 1-1 igazán nagy helyzet volt mindkét oldalon. Előbb a vendégek előtt adódott lehetőség, miután Szászfai nem tudott felszabadítani, Kun lopta le lábáról a labdát majd lőtt 16 méterről, Korály azonban résen volt. Míg nálunk Glonczi baloldali beadása után Krajnyák Tamás lőhetett teljesen üresen, azonban közvetlen közelről kapu felé bombázott.
 A második játékrész nem tartogatott akkora izgalmakat mint az első, és annyi helyzet sem adódott a csapatok előtt. A vendégek ahányszor eljutottak a kapunkig, kapufát értek el: előbb egy balról belőtt szabadrúgás érintés nélkül pattant a felső lécre, majd onnan kapu felé, majd egy kiugratást követően a jobboldali kapufa mentette meg Korály kapuját a góltól. Viszont ezen kívül nem igazán akadt dolga Korálynak, egy két beadást szedett le magabiztosan kapusunk. Igaz, a vendégek hálóőrének sem igazán akadt védeni valója. A 89. percben aztán Stefán végzett el egy kirúgást, ami másik 16-ig szállt, lepattant Gulyás előtt, aki csak beleérni tudott a labdába, ami így a léc alá pattant. 3-1. 
 Ezzel megszerezte csapatunk első győzelmét a tavasszal, és jó előjelekkel várja a jövőhetet, amikor is a bajnokaspiráns Szentistván otthonába látogatnak Szászfaiék.

Aszaló - Mezőnagymihály: 3-1 (2-1)
Aszaló, 50 néző. V.: Vodila

Aszaló: Korály - Stefán, Szászfai, Agárdi (Illés), Krajnyák B. - Krajnyák T. (Abonyi), Glonczi, Török (Papp), Ádám - Kiss, Lencsés. Vezetőedző: Füleki János
Mezőnagymihály: Gulyás - Szarvas (Vásárhelyi), Farkas, Monorcsik, Boros K. - Kiss, Nagy, Kállai (Izsóf), Lakatos - Bukta, Kun. Vezetőedző: Áfra Lajos
Gólszerzők: Agárdi, Lencsés, Stefán ill. Nagy
Jók: Török, Glonczi, Ádám, Lencsés, Stefán ill. senki


Füleki János: Irreális körülmények. Reális eredmény. Végre gólokat lőttünk, ami pontokat eredményezett. Gratulálok a csapatnak.
Áfra Lajos: A hazai csapat jobban kihasználta a szél adta lehetőséget. Gratulálok a győzelemhez.

Aszaló U19 - Mezőnagymihály U19: 2-3 (2-2)
Aszaló, 25 néző. V.: Jakó

Aszaló: Bernáth - Lakatos, Czimbalmos, Gáspár - Kárpáti, Kiss - Bátkai, Szabó, Füleki - Glonczi, Bangó. Vezetőedző: Kovács Krisztián

Gólszerző: Glonczi (11-es), Bangó

Ifistáink nagyszerű mérkőzésen, 4 perccel a találkozó vége előtt szenvedtek vereséget a listavezetőtől. Hiába sikerült kétszer felállnia Kovács Krisztián fiainak, a 86. percben hatalmas góllal végül a vendégcsapat szerezte meg a győzelmet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése