2014. március 8., szombat

Csak a gól hiányzik...

Glonczi ezúttal is csapata egyik legjobbja volt

A 17. fordulóban újra hazai környezetben lépett pályára csapatunk. Az ellenfél ezúttal az a Vatta volt, amely csapatot az ősszel 3-1 arányban legyőztek a mieink. Várható volt, hogy a vendégek igyekeznek revánsot venni majd Szászfaiékon, azonban a 87. percnyi játékidő alatt - a játékvezető 3 perccel korábban lefújta a találkozót - egyértelműen Füleki János csapata dominált és nagyobbnál nagyobb helyzeteket alakított, majd hagyott kihasználatlanul. Így nem sikerült megelőzni a vattai csapatot a tabellán.
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

 A találkozón ezúttal tiszta fehérben lépett pályára csapatunk, a múltheti kezdőn pedig nem változtatott Füleki János.
 A találkozó első félideje gyors helyzetváltást eredményezett, gól nélkül. Viszonylag hamar jött az első lehetőség: Krajnyák Tamás kiugratását a kilépő Kónya kapus az utolsó pillanatban vágta ki Lencsés elől. Majd rögtön jött a válasz a másik oldalról: egy jobboldali beadás találta meg középen Bodzánt, aki üresen vette át a labdát és lőtt kapura, Korály azonban óriási bravúrral, lábbal hárított. Ez volt a vendégek legnagyobb lehetősége a teljes mérkőzésen. Az első félidő hátralévő részében szinte végig a mieink tartották nyomás alatt a vendégek kapuját. Hasonlóan az első lehetőségünkhöz ismét a Krajnyák, Lencsés páros okozott aggodalmat Kónya kapusnak, előbbi lapos beadását üggyel-bajjal szedte fel támadónk lába előtt a kapus. Nem sokkal később ismét Krajnyák Tamás vétette észre magát egy megkerülős csellel, majd éles szögből erősen lőtte kapu elé a labdát, ami a jobboldali kapufa mellett elhagyta a játékteret. Aztán Glonczi 20 méteres lövése kerülte el a kaput, majd nagyjából a félidő felénél jött az első félidő és a találkozó talán legnagyobb helyzete: a forgatókönyv a megszokott, Krajnyák ugratta ki Lencsést, aki egy védőt megkerülve már csak a kapussal állt szemben, majd hogy biztos legyen a dolog elhúzta a hálóőr mellett is a labdát majd passzolta az üresen álló kapura a labdát, a visszaérkező védő azonban becsúszva megakadályozta, hogy a labda a gólvonalon túl jusson. Maradt tehát a döntetlen, amikor is Kiss ugratta ki Ádámot, a kapuját elhagyó Kónya szélsőnkkel együtt szabadította fel a labdát, aki az eset után lent maradt, sőt nem is tudta folytatni a játékot, a 31. percben Mikó Norbert váltotta. A múlthetihez hasonlóan az első félidő végében kissé visszaesett csapatunk bár nagy veszélyt ekkor sem jelentettetek a vattaiak. Bodzán 24 métereres lövését biztosan fogta Korály, majd Jónás távoli lövése kerülte el a kaput. A mieink helyzetével záródott az első félidő: Krajnyák Tamás baloldali szögletét Agárdi pörgette a jobb kapufa mellé.

 A második játékrész elején jó pár percig csak birkóztak egymással és a nagy széllel a csapatok, majd hasonlóan az első félidőhöz gyors helyzetváltás: előbb Kiss Elemér indította a baloldalt teljesen egyedül felfutó Krajnyák Balázst, aki 16 méterről kapu mellé lőtt, míg a másik oldalt Stefán passzolta el a labdát, ami így Pásztor elé került, egy igazítás után lőtt, erőtlen lövését azonban magabiztosan szedte fel Korály. Következett a második félidő legnagyobb ziccere, Krajnyák Tamás indította a leshatárról kilépő Mikót, aki teljesen egyedül vezethette a kapusra a labdát, majd 16 méterről lőtt, a kilépő Kónya azonban bravúrral hárított. Aztán kisebb helyzetsorozat következett a vattai kapu előtt: először Kiss baloldalról tekert egy szabadrúgást középre, ami elcsúszott Lencsés lába előtt, így került az Stefánhoz, akinek közeli lövését blokkolta a védelem szögletre. A baloldali sarokrúgást Glonczi végezte el és középen ismét csak Stefán tűnt fel, fejesét a léc alól ütötte szögletre Kónya, majd a másik oldalról érkező szögletet Agárdi teljesen üresen állva bólintotta a bal kapufa mellé. A második félidő felénél hadrendet váltott Füleki János, és átállt 3-4-3-ra a csapat. Persze a helyzetkialakítással továbbra sem volt baj: Krajnyák Tamás jobboldali be passzát Kiss pörgette be a 11-es pontra, az érkező Mikó azonban kissé hosszan vette át a labdát, így azt Kónya lehalászta a lábáról. A vattaiak is veszélyeztetett ezután, egy nyilvánvaló leshelyzetet engedett el Vágási játékvezető, hiszen asszisztense nem intett, az üresen kilépő Lakatos Krisztián azonban a kapu mellé lőtte a labdát 16 méterről. Majd egy jobboldali beadást Lakatos Giuseppe pörgetett Korály kapuja mellé. Három említésre méltó lehetőség maradt még a végére: Stefán jó 30 méteres szabadrúgása nem sokkal ment fölé, majd Krajnyák Tamás cselezett ki két embert az alapvonalnál, majd gurította vissza Lencsésnek a labdát, aki állítás nélkül lőtt, a védők azonban ezúttal is önfeláldozóan beleálltak a lövésbe. Majd egy vattai labdakihozatalt akadályozott meg testével Agárdi, a labda Mikó elé került aki teljesen üresen, szemben a kapuval állva lőtte jócskán kapu mellé a labdát.
 Maradt tehát a 0-0-s döntetlen és bár Vágási játékvezető három perccel hamarabb lefújta az összecsapást, talán ez a három minutum sem segített volna. Az iksz igazából egyik csapatnak sem jó, de igazán a mieinknek van oka a bosszankodásra, ennyi helyzetet kialakítani, majd kihasználatlanul hagyni enyhén szólva is luxus.

Aszaló - Vatta: 0-0 (0-0)
Aszaló, 50 néző. V.: Vágási

Aszaló: Korály - Juhász, Szászfai, Stefán, Krajnyák B. - Krajnyák T., Glonczi, Agárdi, Ádám (Mikó) - Lencsés, Kiss. Vezetőedző: Füleki János
Vatta: Kónya - Jónás, Konczvald, Vasas, Nagy - Lakatos K., Vodicska, Pásztor (K. Tóth P.) - Bedécs (K. Tóth Sz.), Tombókovics-Süle (Lakatos G.). Vezetőedző: Kovalik Mihály
Jók: Glonczi, Szászfai, Stefán, Lencsés, Krajnyák B. ill. Kónya, Konczvald, Lakatos K., Jónás.
 

Füleki János: Nem kaptunk gólt az jó. Nem rúgtunk gólt, az nagyon nem jó. Amíg a 200% ziccereket is kihagyjuk, nem fogunk tudni lényegesen javítani a helyezésünkön.
Kovalik Mihály: Játékos hiány, szél, pálya, gólínség, de gyarapodtunk! 

Aszaló U19 - Vatta U19: 4-0 (2-0)
Aszaló, 25 néző. V.: Fiderák

Aszaló: Kádas - Lakatos, Czimbalmos, Kárpáti, Gáspár - Bátkai, Szabó, Kiss, Füleki - Bangó, Mezei (Szakácsi). Vezetőedző: Kovács Krisztián
Gólszerzők: Bangó 2 (elsőt 11-esből), Füleki, Bátkai

Ifistáink 2x30 perc alatt fektették két vállra a vattai fiatalokat. Igazán nehéz dolga ezúttal nem volt Kovács Krisztián tanítványainak, ugyanakkor a 3 kiharcolt büntetőből csak egyet tudtak közvetlenül értékesíteni fiataljaink.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése