2014. február 25., kedd

Licenc már a megyei I-ben is


 Érdekes cikkre bukkant a szerkesztőség a keddi nap folyamán. A Borsod Online internetes oldalán található interjú alapján kiderül, hogy a következő szezonban már a megyei I-ben is kötelező lesz - a profi klubok indulásához is elengedhetetlen - licenc leadása.
Forrás: www.boon.hu

A 2014/2015-ös szezonban csak olyan klubok indulhatnak majd el a labdarúgó NB III-as és megyei I. osztályú küzdelemsorozatban, amelyek rendelkeznek amatőr licenc-szel. Az új kezdeményezésről Sajti Viktor, a Magyar Labdarúgó Szövetség Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatója az alábbiakat mondta el.
– Ezt azért kéri, vezeti be a szövetség, mert egyfajta pénzügyi előre gondolkodást szeretne, költségvetés-készítést, amely révén megszüntethető az az állapot, hogy valaki esetleg emiatt kénytelen idő előtt befejezni a bajnokságot – árulta el a sportvezető. – Némileg ismerve az ezekben az osztályokban lévő egyesületek napi tevékenységét, nem lesz nehéz elvégezni az adminisztrációt, hiszen szinte mindenhol alkalmaznak olyan szakembert, aki gazdasági területen jártas.
Sajti Viktor hozzátette: az eljárást el kell kezdeniük azon megyei II-es kluboknak is, amelyeknek szándékukban áll az osztályváltás – és ezt természetesen eredményeik is alátámasztják.
– Hogy ha valakinek gondja akad, annak természetesen az Igazgatóság valamennyi munkatársa áll a rendelkezésére – hangsúlyozta Sajti Viktor, megemlítve azt is: a Magyar Labdarúgó Szövetség az első esztendőben nem fogja szankcionálni a hibákat. A megyei igazgató kijelentette még, hogy a licencben érintett kluboknál a pályahitelesítési folyamat előrébb jön, júniusról áprilisra.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése