2013. július 15., hétfő

Lezárult egy korszak...

 2012/2013 Arany Fácán Megyei I. osztály 7. helyezett csapata: Aszaló SE.

 Elviekben tehát megőrizte első osztályú tagságát csapatunk, csak hogy a gyakorlat mást hozott. A tavalyi csendes szezonzárást követően hosszas tárgyalások és háttérmunka után a vezetőség úgy döntött, hogy az Aszalói Sportegyesület a 2013/2014-es bajnoki szezonban a megyei II. osztályba adja be nevezését!

  2013. április 24-én a Garadna elleni kupamérkőzést követően főszponzorunk a következőket mondta: "Most, hogy azt mondom, hogy nem tudom tovább csinálni, akkor talán segítek is ezzel a dolgon, hogy próbáljatok meg más csapatban többet kihozni magatokból, mert itt már egy erőltetett, olyan dolog van, ami már sok rosszat hozott és nem bírtok felszabadulni. A focit nem lehet görcsösen játszani soha, mert az nem hoz jó teljesítményt senkinél, ha viszont valaki felszabadult és úgy játszik, saját magát sokkal jobban tudja adni. Itt mintha kialakult volna már egy olyan dolog ami feszültséget hoz mert nyerni kell, csináljuk, menjünk, tehát mindenkiben benne volt a a teljesítési vágy és tudom hogy akartatok, de ezt már nem lehet tovább csinálni, mert a ti pályafutásotok kárára megy... Én nagyon szerettem köztetek lenni, jó volt veletek és még egyszer azt kívánom, hogy mindenki találja meg a helyét. Remélem sokszor találkozunk még az életben, és akkor barátként fogadjuk egymást!"

 Ezzel lezárult egy korszak az aszalói labdarúgás életében. Rendkívüli sportélményekben gazdag időszak volt: megyei II. osztályban bronzérem, feljutás, Magyar-kupa menetelések, Borosi-kupa sikerek, és persze elsőosztályú bajnoki sikerek. Azzal, hogy főszponzorunk bejelentette kivonulását, rengeteg kérdőjel adódott a jövőt illetően, legfontosabb tisztázni való a bajnokság hátralévő mérkőzéseinek teljesítése, ami hamar megoldódott. A hátralévő hét bajnoki, valamint három kupamérkőzést a játékosok teljesen ingyen, a saját maguk szórakoztatására elvállalták. Példaértékű az, hogy szinte mindenki eljárt rendszeresen, még Vécsi Gábor is, pedig róla köztudott volt, hogy hétvégente a fővárosból utazott el egy-egy mérkőzésre. Az eredmény változó sikerű volt, így a bajnokság végén csapatunk a 7. helyen ért révbe, míg a Magyar Kupában a főtáblára jutásért folyó küzdelemben Cigánd ellen kaptak ki a mieink.

 A hogyan továbbról sok megbeszélés és egyeztetés folyt. Többször ült össze a vezetőség, hogy kitalálja a folytatást. Végül az a döntés született, hogy az Aszalói Sportegyesület a 2013/2014-es bajnokságban a Megyei II. osztályba adja le nevezését. Ez megtörtént.

 Lévén hogy teljesen új csapatot kell építeni, rengeteg a kérdőjel. Új struktúra lép életbe, ugyanis az eddigiekkel ellentétben jelentős mértékben csökken a költségvetés, minden játékos eligazol a felnőtt csapatból, így az új vezetőedzőnek, aki minden bizonnyal Füleki János lesz, teljesen új csapatot kell építenie - a semmiből. Előrehaladott tárgyalások eredményeként az már kijelenthető, hogy a jövendőbeli csapat-gerince kezd kirajzolódni papíron, bár ez még nem jelenti azt, hogy bárki is aláírta volna az átigazolási papírt - szóbeli megegyezések vannak.  

 Természetesen az Aszalói Sportegyesület köszöni a Szalánczi-családnak az egyesületbe fektetett energiát és támogatást, amelyet 6 éven át nyújtott a csapat számára, hozzásegítve ezzel ahhoz az egyesületet, hogy a történelemkönyvekbe beírja magát. S ha nem is fogják tanítani, minden Aszaló-szurkoló úgy hisszük, aranykorszakának tekintheti a hátrahagyott éveket!


 S azt is reméljük, hogy az elmúlt a még, vagy legutóbb nálunk futballozó játékosok is büszkén tekintenek majd vissza arra az időszakra, amikor magukra húzták a "zebracsíkost". Köszönet nekik is a sok szép és örömteli percért, és sok sikert és eredményes pályafutást kíván mindannyiuk számára az Aszalói Sportegyesület!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése