2013. március 2., szombat

Győzött a "Göndör-taktika"

Gál és Bohus is jól mutatkozott be

A 16. fordulóval folytatódott a bajnokság három hónapos pihenőt követően, ahol is kedvenc csapatunk hazai pályán, megújult öltözőjében fogadta a rivális BTE Edelényt. Tétmérkőzésen bemutatkozott nálunk Gál Ferenc - aki kitűnően oldotta meg a rábízott középhátvéd posztot, valamint passzaival rendre jól indította társait, és ugyancsak tétmeccsen először húzta magára az aszalói mezt Bohus Péter, aki pedig Horváth beadása után alacsony termete ellenére a találkozón egyetlen gólunkat szerezte, de a bal szélen többször is ügyesen hagyta ott védőjét. Azonban hiába mindez, az edelényiek főleg az első félidőben megmutatták színészi tehetségüket, aminek Tóth Norbert lett leginkább áldozata, őt ugyanis már a 40. percben kiállította Séra játékvezető. A második félidőben hiába játszottak jobban a mieink 10 emberrel, a nyílt védekezésnek meg lett az eredménye, és míg a vendégeknek sikerült a kapuba találni, nekünk rendre kifelé pattant...
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

  A találkozó nem is indulhatott volna rosszabbul a mieink számára: a 3. percben Buri akart felszabadítani középen jó 18 méterre a kaputól, lábáról azonban olyannyira lepörgött a labda, hogy az átszállt Löveyn, és a kapuba pattant. 0-1. Apró rövidzárlat után magukhoz tértek a Vécsiék, és próbálták magukhoz ragadni a kezdeményezést több kevesebb sikerrel. Helyzetek akadtak itt is, ott is. Nálunk Vécsi és Halder távoli lövését szedte fel gond nélkül Molnár, míg Bohus beadása után Horváth lőhetett kapura, a gólvonalon álló védő azonban kirúgta a labdát. A vendégek már ekkor is inkább a kontrákra helyezkedtek be, kihasználva szélsőik gyorsaságát próbálták zavarba hozni a védelmet, ami egy-egy szögletnél sikerült a leginkább. Az első félidő legnagyobb helyzete talán Halder nevéhez fűződött, aki 5 méterről teljesen tisztán fejelte a középen álló kapus kezébe a labdát. A 40. percben Tóth Norbert a szögletzászlónál rúgott bele földön fekvő ellenfelébe, amiért megkapta második sárga lapját, így emberhátrányba kerültek a mieink a szünet előtt.
 A második játékrészben felvállalta Lövey Lajos a nyíltabb játékot, minek következtében Gál egyel előrébb, míg Meczkó egyel hátrébb lépett, így szint három védővel játszva sikeresen állították lesre az edelényi támadókat. Hiába volt azonban többet nálunk a labda, kapura nagy veszélyt nem jelentettünk, sőt Vajda révén tovább növelték előnyüket a vendégek az 52. percben. 0-2. Búsulni való nem volt, egy perccel később ugyanis egy szép támadást követően Horváth jobboldali beadására Bohus érkezett középen és védője szorításában fejelte kapuba a labdát a csapat egyik, ha nem a legalacsonyabb embere. 1-2. A bekapott gól megzavarta az edelényieket, és több veszélyes próbálkozása is volt a mieinknek. Gál szögletét a teljesen üresen felugró Pecsenye fejelte kapu mellé, majd Füleki jó 23 méteres bombája centikkel ment el a felső léc fölött, Bohus beadását pedig Vécsi fejelte a kapufára. Gál közeli szabadrúgása nem, a hozzá visszapattanó, majd újra kapura lőtt labdája viszont annál nagyobb veszélyt jelentett, de gólt nem... Ahogy telt az idő, persze egyre inkább fent ragadtak a mieink és az edelényeik kontráiban mindig ott volt a veszély, az edelényiek Gállja azonban ziccerben egyszer kapufát, egyszer pedig csúnyán mellé lőtt. A 83. percben végérvényesen eldőlt a találkozó, Meczkó buktatta a tizenhatoson belül Madarászt, Séra játékvezető büntetőt ítélt, amit Vajda magabiztosan értékesített, beállítva ezzel a 1-3-as végeredményt.

Aszaló – BTE Edelény 1-3 (0-1)
Aszaló, 100 néző. V.: Séra.
Aszaló: Lövey – Pecsenye, Meczkó, Gál, Buri, Horváth B., Füleki, Bohus, Vécsi, Tóth N., Halder (Horváth E.). Játékos-edző: Lövey Lajos.
Edelény: Molnár M. – Tóth I., Tamás, Kecskeméti, Szegedi, Barbarits (Pavlánszki), Molnár D., Madarász, Vajda, Kótai (Benke), Gáll. Edző: Göndör Béla.
G.: Bohus, ill. Vajda (2, egyet 11-esből), Gáll.
Kiállítva: Tóth N. (33.).
Jók: Gál, Meczkó, ill. az egész csapat.
Ifi: 0-2.
Lövey Lajos: – Végtelenül tartalékos és 60 percet emberhátrányban játszó csapatunk mindent megtett a sikerért. Sajnos a kapu előtt nem volt szerencsénk. A sporttárs helyenként kiválóan vezette a mérkőzést, ám 1-2-es állásnál jogos büntetőt nem adott meg. Tíz percre rá az ellenfél megkapta.
Göndör Béla: – Megérdemelten visszük haza a hat pontot, gratulálok mindkét csapatunknak.

7 megjegyzés:

  1. lehet kevés több százezres csapattaag van még. szerintem még igazolni kellene vagy egy párat!! a bogogós álom lassan szerte foszlik!! edelény elment 7 pontal zsolca 8 tomor lakot meg már csak számolni se kell.. megérte a borosin való teljesitmény!!!

    VálaszTörlés
  2. az edelényiek főleg az első félidőben megmutatták színészi tehetségüket!!!Igen, ha a földön fekvő játékosba játékon kívül belerúgnak az színészi teljesítmény...

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. 99:1 De előtte és 99 szer igen !

      Törlés
  3. oda vissza cumi nem kell a duma

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez a Göndör Béla szövege. Olyan is.

      Törlés
  4. gondor belanak nem szovege van hanem egy jo csapata orullyetek hogy ennyivel megusztatok

    VálaszTörlés
  5. Talán ennyire fáj a vereség!! ilyenkor nem irkáltok mi???

    VálaszTörlés