2012. november 25., vasárnap

Ismét nem sikerült a zárás


November 24-én megrendezték a 2012/2013-as bajnokság őszi szezonjának utolsó fordulóját, amelyen csapatunk hazai pályán fogadta Felsőzsolca együttesét. A találkozó a téli dobogós helyezésről döntött, esetleges győzelem esetén ugyanis a mieink várhatták volna tavasszal 3. helyről a folytatást. A győzelem azonban nem jött össze Lövey Lajos csapatának, ugyanis hiába játszottak jobban kedvenceink két nagy egyéni hibát követően két gólt szereztek a zsolcaiak Orosz révén, ami elég volt ahhoz, hogy 3 ponttal távozzanak Aszalóról.
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!
 Az eltiltott Varga Dávidot a védelem közepén Lukács István, míg Pecsenye Krisztiánt (aki egy félidőt az ifiben játszott így) Buri Attila pótolta a jobb oldalon. A találkozón rendkívül nagy küzdelem dominált, mind a pályával, mind a játékosok egymással nagyot harcoltak. Sok helyzet nem volt a mérkőzésen, bár ami nagyobb lehetőség akadt, az a zsolcaiak előtt adódott, a jó formában lévő Lövey azonban hárítani tudott. A mieink ugyan a 90 perc alatt nagyrészt uralták a játékot, a vendégek taktikusan futballozva egyetlen csatárukba, a fiatal Orosz Tamásra építkeztek. A taktika nyerőnek bizonyult, bár kellett hozzá két nagy hiba a mi részünkről, a 15. percben Meczkó cselezte el magát a félpályán, a fiatal támadó pedig a 16-ig vezette a labdát, majd lőtt laposan és bár Lövey belekapott a játékszerbe, az a kapuba csorgott. Ezzel vezettek a vendégek, majd a 39. percben ismét egy védelmi hibát követően alakult ki a végeredmény, a gólszerző szintén Orosz volt. Bár próbálkoztak a mieink, és többet is birtokolták a bőrgolyót, kapura nem jelentettek igazán nagy veszélyt, így az utolsó fordulóban a mieink pont nélkül maradtak.

Aszaló – Felsőzsolca 0-2 (0-2)
Aszaló, 100 néző. V.: dr. Szabó.

Aszaló: Lövey – Búri, Lukács, Meczkó, Gierling, Kosztek (Tóth N.), Konkoly, Horváth, Sikorszki (Füleki), Vécsi, Halder (Orlóczki). Játékos-edző: Lövey Lajos.
Felsőzsolca: Tarr – Sándor, Szabó, Asszony, Kalász, Fink, Nyircsák, Bárdos, Orosz (Matesz), Pálinkás, Szívós (Kőműves). Játékos-edző: Sándor Zsolt.
G.: Orosz (2).
Jók: Gierling, Horváth, ill. Orosz (a mezőny legjobbja) és az egész csapat.
Ifi: 2-2.

Lövey Lajos: – A szezon egyik legfontosabb mérkőzésén nagyon gyenge teljesítménnyel maradtunk le a dobogóról, de összességében nagyon büszke vagyok a csapatra. A csapat nevében szeretném megköszönni Szalánczi Istvánnak, Szabó Lászlónak és kedves családjuknak, Árvai Károly polgármesternek, Tamás Bertalan alpolgármesternek, Bodnár Tibornak és mindenki másnak, akik bármilyen formában segítették egész évben a csapat munkáját. Hajrá Aszaló!
Siegel János, szakosztályvezető: – Egy jó csapat otthonában magabiztos játékkal nagyszerű győzelmet arattunk. Bízom benne, hogy jövőre is folytatjuk az év elején megkezdett jó szereplésünket. Köszönjük mindenkinek az eddigi támogatást, és remélem, hogy az önkormányzatunk legalább az eddigi mértékben tudja biztosítani a támogatást.

1 megjegyzés: