2012. november 4., vasárnap

A második félidőben hengerelt a csapat!


Vasárnap letudta egyik leghosszabb kirándulását csapatunk, amikor is az idén feljutó Karcsán vendégszerepeltek a mieink. Szokásokkal ellentétben ezúttal jól indult minden, a 10. percben már vezetést is sikerült megszerezni, Vécsi révén, majd az idő múlásával egyre kapkodóbb és bizonytalanabb lett a csapat játéka. A második félidőben Buri Attila beállásával megélénkült a szélsőjáték, és gól után két gólpasszt kiosztó középpályásunk közreműködése, valamint Haldert nyugodt tizenegyese is kellett a biztos végeredményhez. Megannyi találat után az első ember, akivel lepacsizott vagy átölelt a gólszerző, az Gierling Csongor volt, fiatal középpályásunk ugyanis szombaton örökre elvesztette édesanyját.
 A találkozón egy perces gyászszünet után indult útjára a labda. Ahogy fent említve lett, a megszokottal ellentétben jól kezdtek a mieink. Lábról lábról járt a labda, és az első helyzet is a hazai kapu előtt adódott. Kosztek visszakészítése után Gierling lőtt laposan jó 23 méterről, Dankónak a jobb alsónál nem okozott gondot a lövés. Majd Kosztek éles szögből leadott lövése az oldalhálóba vágódott. A 10. percben pedig egy szép labdajáratás után Halder passzából a középen üresen álló Vécsi sarokkal továbbította kapuba a labdát. 0-1. A vezetés után majdnem egyenlítettek a hazaiak: a védőink között kiugró Rendest a tizenhatosnál bravúrral állította meg a kapujából kilépő Lövey. A hazaiak támadója folyamatos kellemetlenséget okozott hátvédjeinknek, de valahogy a kapu közelébe sosem sikerült eljutnia az alacsony termetű csatárnak. A mieink is egyre inkább rágörcsöltek arra hogy újabb gólt szerezzenek, egyre több volt a hiba elöl és hátul is. A folyamatos vitatkozás pedig nem vezetett előre... Bár a lehetőségek megvoltak, Koszteknek ígéretesek voltak az elfutásai, az utolsó passz, beadás azonban rendre nem sikerült. Halder beadása után Vécsi akrobatikus mozdulattal bombázott fölé, Kosztek jobboldali beadásáról Vécsi centikkel maradt le, a hosszú oldalon álló Horváth lövését pedig blokkolták a védők. A hazai oldalon továbbra is Rendestől, és Váraditól volt tartani valója Löveynek, utóbbi közeli lövését ismét bravúrral ütötte ki, a kipattantó Rendes még ugyan éles szögből kapura lőtte, de már az asszisztens zászlaja ekkor rég a magasban volt. Az első félidő végére kiegyenlítődött a játék, sőt talán a hazaiaknál volt többet a labda, gól azonban egyik oldalon sem született.
 A második félidőben hengereltek a mieink. Legalábbis a vérfrissítések után egyértelműen. Az első lehetőség ebben a játékrészben is a a mi részünkről adódott. Horváth 20 méteres lövése kerülte el a jobb kapufát. Kosztek jobboldali beadása a középen érkezőknek magasnak bizonyult, majd egy hazai kontra végén éppen Kosztek mentett a gólvonalról. Ez bizonyult szélsőnk utolsó megmozdulásának, az 55. percben ugyanis Buri Attila érkezett. "Régen, NB3-ba, NB2-be sokat voltam jobbszélső!" Így vette le a melegítőfelsőt. S láss csodát, nyerő embernek bizonyult! Az 59. percben Sikorszki tört be a a baloldalon a védők közé, középre adását Buri 14 méterről, kapásból ballal kapura lőtte, a labda irányt változtatott az egyik védőn, így pattant az a hálóba! 0-2. Kettő perccel később szintén Buri indítása után Vécsi tört kapura, majd Dankó hárítása után visszakerült támadónkhoz a labda, akit kisodródott helyzetben buktattak, Németh játékvezető pedig a tizenegyes pontra mutatott: jogosan. A büntetőt Halder magabiztosan értékesítette. 0-3. A megnyugtató előny tudatában egyből gördülékenyebben ment a játék. A 67. percben az első félidőben a lábára rúgást kapó - bár a játékvezető az esetnél "tovább"-ot intett, középhátvédünk bokája bedagadt, sportszárán pedig másfél centis szakadás keletkezett - Varga Dávid helyére Füleki Gábor állt be. A hazaiak próbáltak szépíteni, azonban sem szabadrúgásból, sem pedig távoli lövéssel nem tudtak túljárni Lövey eszén. Igaz Füleki és Sikorszki is inkább a madarakat riogatta távoli lövésekkel, de szerencsére akadtak ezen kívül jócskán szép támadásai kedvenceinknek. A 74. percben Tóth Norbert érkezett Sikorszki Péter helyére. Öt perccel később középpályásunk jobboldalt indította Burit, aki az alapvonal közelében középre adott, s bár Vécsi előtt elment a labda, az üresen érkező Halder az üres kapuba lőtte a labdát. 0-4. A 79. percben kettős csere következett: Orlóczki állt be Halder helyett, míg Lövey Lajos feladta saját szerepét, átadva a kapusposztot Gyana Gergelynek, aki így bemutatkozott Aszalón. Feladata viszont nem neki lett volna, hanem kapustársának, a túloldalt Dankónak, azonban Vécsi kiugratásánál ő sem tudott csapatán segíteni, támadónk okosan lőtte el a rövid alsóba a labdát. 0-5. A hátralévő szúk tíz percben tovább növelhették volna az előnyüket a mieink, azonban Orlóczki egyszer a kapu mellé, egyszer pedig a kapusba lőtte a labdát, míg Füleki Gábor közelről, teljesen üresen a kapu mellé pörgetett. Hazai oldalon elmaradt a szépítés, köszönhetően Pecsenyének, aki a bal kapufánál a gólvonalról fejelte ki a labdát. Maradt tehát az 5-0-s végeredménye amellyel csapatunk kimondható, a második félidei mutatott játékkal és eredményességgel, végre igazolta azt, amit tud!

Karcsa – Aszaló 0-5 (0-1)
Karcsa, 100 néző. V.: Németh

Karcsa: Dankó – Petercsák, Rostás, Fedor, Gálya, Sveda (Kelemen), Laczi, Váradi G., Váradi I., ifj. Petercsák, Rendes. Edző: Petercsák Márton.
Aszaló: Lövey (Gyana) – Pecsenye, Varga (Füleki), Meczkó, Gierling, Kosztek (Orlóczki), Konkoly, Horváth, Sikorszki (Tóth), Vécsi, Halder (Buri). Játékos-edző: Lövey Lajos.
G.: Vécsi (2), Halder (2), Buri.
Jók: senki, ill. Gierling ( a mezőny legjobbja) és az egész csapat.
Ifi: 0-2.
Petercsák Márton: – Gratulálunk a vendégeknek, kezdhetünk mindent elölről.
Lövey Lajos: – Ez az első mérkőzés ahol a csapat teljesítménye és hozzáállása gólokban is megmutatkozott. Győzelmünket Gierling Csongor csapattársunk elhunyt édesanyja emlékére ajánljuk.

1 megjegyzés:

  1. Fehérvári László2012. november 5. 17:52

    Nem az a csoda,hogy Attila lett a nyerő ember,hanem az hogy 11 mérkőzésen keresztül "jegelték" a kispadon,és így már soha nem tudhatjuk meg,hogy hányszor lett volna "nyerő" ember,mint ahogyan azt sem,hogy hány ponttal lenne most több a csapatnak.Egyébként minden csere játékos dicséretet érdemel mert mindenki hozzá tudott a játékhoz valami pluszt tenni, és ezért volt szenzációs a második félidő.

    Gierling Csongor! Őszinte részvétem.

    VálaszTörlés