2012. június 10., vasárnap

Őrült csata végén, a mieink örülhettek!


Az utolsó előtti fordulóra úgy érkezett csapatunk, hogy egy öt mérkőzéses bajnoki, győzelmi szériával felvértezve, a dobogós helyért harcolva, csak a győzelem elfogadható a forduló megkezdése előtt 3. helyen álló Tállya ellen. A mérkőzés Abaújszántón került megrendezésre, mivel a tállyai pályát felújítják. A mieinknek nem jött jól a hétközi kupa kudarc, ám ezzel mit sem foglalkozva kellett hozzáállni a rendkívül fontos bajnoki mérkőzésnek. A találkozó jó iramban zajlott és több fordulat után, végül kedvenceink bő negyedórával a vége előtt megszerezték a három pontot érő találatot, amellyel a tabellán ugyan nem sikerült előrelépni, mégis jobb előjelekkel mehet neki a társaság az utolsó fordulónak, amely szintén hatalmas összecsapást ígér Szikszó-Tomor-Lak ellen.
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

 A találkozó első perceiben már látszott, hogy két koncentrált, jó csapat csap össze az elkövetkezendő másfél órában, amely a kilátogató közel 200 szurkolónak jó szórakozást ígért. Bár óvatosan kezdtek a felek, a mieink kissé nagyobb hőfokon pörögtek Kristóf Péter kapuja előtt. Az első említésre méltó eseményként, Kosztek futott el a jobboldalon, majd az alapvonal közeléből, hogy beakarta-e adni a labdát, vagy kapura szánta nem tudni, mindenesetre a játékszer a felső lécről vágódott vissza a mezőnybe.  Majd szinte az első kijátszott támadásból sikerült megszerezni a vezetést. A 10. percben Varga szerzett labdát szemfülesen a középpálya közepén, majd kényszerítőzött Halderral, akitől visszakapva a játékszert indította a jobboldalt Lázárt, támadónk pedig a tizenhatoson belül két védőt kicselezve, rúgta el Kristóf lába között a labdát a rövid alsó sarokba. 0-1. A gól azonban ahelyett, hogy még jobban felpörgette volna a kedvenceinket, a hazaiakat érte ébresztőóra szerűen. Viszont hiába birtokolta ebben az időszakban többet a labdát a tállyai csapat, csupán a szögletekből sikerült némi veszélyt kialakítani Lövey kapuja előtt. Szárnya például egy szögletet egyből kapura tekert, azonban labdája a kapu tetején landolt, majd Lövey, Meczkó és Jakab közt nem volt teljes az összhang, végül Lövey az utolsó pillanatban szedte le a "pöttyöst" Balázs lábáról. Hiába voltak ekkor beszorulva, a nagyobb gólhelyzet a mieink előtt adódott: Kosztek remekül ugratta ki a baloldalon Horváthot, aki egy az egyben vezette Kristófra a labdát és érthetetlen módon a tizenhatoson belülre érve ahelyett, hogy befejezte volna az akciót, rosszul passzolt a mellette érkező Lázárnak, így oda lett a ziccer, ráadásul Lázár lesen is állt. Majd a 25. percben góllá érett a fölénye a tállyaiaknak: egy szép akció végén Bodnár tekerte a kapu baloldalába a labdát tizenöt méterről. 1-1. Nyolc perc alatt megfordították a hazaiak a találkozó eredményét: Jakab buktatta az alapvonalnál Balázst, Nagy Róbert játékvezető pedig büntetőt ítélt. A tizenegyest Martis magabiztosan értékesítette. 2-1. A hátralévő nagyjából tíz percben kiegyenlítődött a labdabirtoklás. Nálunk Halder távoli lövését biztosan fogta Kristóf, míg egy tállyai beloldali beadás után Szárnya előzte meg a hosszú ötösön Konkolyt, és lőtte laposan kapura a labdát, Lövey azonban óriási bravúrral, lábbal hárítani tudott. Az első félidő így 2-1-es tállyai vezetéssel ért véget.

A szünetben Konkoly helyett Füleki Gábor érkezett a balhátvéd szerepkörbe. Egy újabb hazai találat minden bizonnyal eldöntötte volna a mérkőzést, és kisebb lehetőségei adódtak is a tállyaiaknak, azonban vagy a támadók tévesztettek célt, vagy Lövey állta el a labda útját. A mi részünkről Kosztek lövését csak azért érdemes megemlíteni mert egy szép labdamenet után, szélsőnk olyannyira nagyot rúgott, hogy a játékszer a labdafogó háló felett hagyta el a játékteret. Majd Lázár cselezgetett a tizenhatos vonalán, majd lőtt, lövését azonban fogta Kristóf. Nem tudták feltörni a mieink a hazai védelmet, egészen a 65. percig, amikor Lázár oldalvonal mellől elvégzett szabadrúgásába Jakab csúsztatott bele az ötösnél, és a labda a kapu baloldalába kötött ki. 2-2. Jöttek a tállyaiak előre, azonban hiába, ugyanis a mieink is szervezetten visszaállva védekeztek és bár akadtak rossz ütemű belépők, komoly következménye csak a kispadról érkező heves reklamálás volt. Több nagyobb helyzete is volt ekkor a hazaiaknak, például Mihálszki kétszer is megszerezhette volna a vezetést, azonban a 17 méterről eltekert labdája a balfelső felett hagyta el a játékteret, míg közeli próbálkozását bravúrral védte Lövey. A 76. percben aztán egy kontra végén Lázár a jobboldalon meglódulva tálalt a középen üresen érkező Horváth elé, aki közelről ezúttal már felvállalta a befejezést, és a jobb alsó sarokba gurította a labdát. 2-3. A hátralévő negyedórában aztán jött a Chelsea-féle taktika, vagyis egy kapussal, kilenc védővel és egy előretolt védekező középpályással játszottak a mieink. Erővel jobban bírták a tállyaiak, míg nálunk a görcsöt kapó Varga helyére Tóth László érkezett, majd Horváth helyét Ónodi foglalta el, bő négy percen belül. A 89. percben aztán még Halder helyett Agárdi lépett pályára. Jöttek a felívelések, beadások, szögletek hazai részről, azonban a mieink utolsó leheletükből mindenhova odaértek, így a három perces hosszabbítás végén Nagy Róbert játékvezető véget vetett a 2-3-ra végződő találkozónak!
 
 Már a mérkőzés előtt is voltak optimista játékosok, ugyanis az öltözőben előkerült egy-két pezsgős üveg, így aki bent tartózkodott az öltözőben az kapott belőle. Az utolsó fordulónak így hat mérkőzéses bajnoki győzelmi szériával megy neki a csapat, és vélhetően az sem lesz könnyebb mérkőzés, azonban ilyen hozzáállással nem lesz gond a Szikszó-Tomor-Lak elleni mérkőzésen sem. Még akkor sem, ha a kitűzött cél nem feltétlenül lesz meg, ugyanis hiába a mostani győzelem, a csapat maradt a tabella 5. helyén!

A győztes csapat!

Tállya – Aszaló 2-3 (2-1)
Abaújszántó, 200 néző. V.: Nagy R.

Tállya: Kristóf – Bodnár (Sikur), Martis, Paranai, Molnár, Szárnya (Siróczki), Kovács, Tóth A., Mihálszki Cs., Balázs (Orosz), Kiss (Gréz). Játékosedző: Pachinger János.
Aszaló: Lövei – Jakab, Meczkó, Buri, Varga (Tóth L.), Kosztek, Sikorszki, Konkoly (Füleki), Halder (Agárdi), Horváth (Ónodi), Lázár. Edző: Luhály István.

G.: Bodnár, Martis, ill. Lázár, Jakab, Horváth.
Jók: Tóth A., Kovács, ill. az egész csapat.
Ifi: 6-2.

Pachinger János: – Végighajtottuk a mérkőzést de a rengeteg kihagyott ziccer és a „hazai” pályán kapott három gól megpecsételte a sorsunkat.
Luhály István: – A hídon akkor kell átmenni, amikor odaérünk, az elesésekből is fel lehet állni. Gratulálok a fiúknak az értékes győzelem kivívásához. Sok sikert kívánok tállyai barátainknak.

2 megjegyzés:

  1. Köszönön Fiúk! Büszkék vagyunk Rátok!
    Emlékeztek: " MINDEN CSAPAT TŐLÜNK FÉL "
    Valahol már hallottam. Sala 21.

    VálaszTörlés
  2. Óriási mérkőzés volt,bár a játék néha akadozott,de a lényeg a győzelem.Az sem utolsó szempont,hogy Ti dönthetitek el,hogy ki legyen a bajnok. Hajrá Fiuk mutassátok meg,hogy a "nagyokat" is le tudjátok győzni.

    F.L.

    VálaszTörlés