2012. május 9., szerda

Újabb sima továbbjutás a kupában!

Ezúttal négyszer örülhettek a kupameccsen

Szerdán a megyei III. osztály Kazincbarcikai csoportjában szereplő Trizsre látogatott csapatunk a Magyar Kupa megyei selejtezőjének 4. fordulójában. A találkozón hamar biztos vezetést szerzetek kedvenceink, ráadásul az első félidőben szép, tetszetős, rövid passzos focit játszva alakították ki helyzeteiket és hagyták is ki azt sorra játékosaink. A második félidő első negyedórájában aztán jött a szokásos "bent maradtunk az öltözőben játék", amelynek végét Kosztek bődületes gólja jelentette. S bár a második félidőben akadtak próbálkozásai a szimpatikus hazai csapatnak, gólt nem sikerült szerezniük, így a mieink 4-0-s győzelemmel jutottak tovább a Magyar Kupában.
 A mérkőzés előtt Lövey Lajos kijelölte utódját a csapatkapitányi posztra, így a kezdődő kupameccsre már Varga Dávid vezette fel a csapatot, míg az elkövetkezendő két bajnokira Meczkó Gergely és Varga Dávid dönti el egymás között, melyik találkozón ki lesz a "C". A találkozó hetedik percében már vezetést szereztek a mieink, Sikorszki jobboldali szöglete után a középen egyedül felugró Varga fejelte a labdát a kapuba, így hamar bizonyította, hogy jó helye van a szalagnak. 0-1. Kettő perccel később, Kosztek indult meg a jobboldalon, középre adására Füleki érkezett a rövid saroknál, és ha némi szerencsével is, de a kapuba pörgette a labdát. 0-2. Egyértelműen a mieink uralták a játékot, és bár a pálya mérete nem volt szokványos, a talaja lehetővé tette, hogy csapatunk játssza a focit. Akadtak szép labdakihozatalok, kipasszolt támadások, kidolgozott akciók. Az ezúttal baloldalsó középpályásként szereplő Sikorszki és a jobboldalon játszó Kosztek egyaránt foglalkoztatva volt, így hol az egyik, hol a másik oldalon sikerült a kapu elé kerülni. Újabb gól azonban csak a 28. percben született, amikor is Tóth László nagy bedobását Tóth Norbert reagálta le, és rúgta, ha nem is elemi erővel, de kapuba a labdát. 0-3. Veszélyeztetett többek között Jakab Gyula, Tóth Norbert, Füleki Gábor, Tóth László, Sikorszki Péter, Varga Dávid, Kosztek Erik, azonban a negyedik találat nem született meg az első félidőben.
 A második játékrész első negyedórájában a csapat egyértelműen bent maradt az öltözőben. Több veszélyes lehetősége is akadt a hazaiaknak, azonban Lövey mindannyiszor bravúrral fogta az egy az egyes szituációkat, így végül is nem kerültek közelebb a trizsiek. Majd Sikorszki révén előbb kapufát, majd Kosztek révén már újabb gólt jegyezhettünk a 69. percben. 0-4. Ekkor két perce már pályán volt Medve Ádám, akire az elkövetkezendő két bajnoki meccsen óriási teher hárul, hiszen helyettesítenie kell a csapatkapitányként két mérkőzésre "elmeszelt" Lövey Lajost. Egy hibája mellett, egyszer szépen lépett ki a kapujából és előzte meg kétszer is a hazai támadókat, azonban nyilván a hétvégén kissé több feladata lesz majd tartalékkapusunknak. A 83. percben pályára lépett még a felnőttek között debütáló Czimbalmos Dávid és Kárpáti Ádám, akik az ifjúsági csapatból segítették ki a foghíjas nagyokat. A mérkőzés végeredménye már nem változott, így 4-0-s győzelemmel jutottak tovább a mieink az ötödik fordulóba.

Trizs-Aszaló: 0-4 (0-3)
Trizs, 100 néző. Vezette: Kálmán

Trizs: Kádár - Süttő G., Süttő K. (Juhász), Molnár, Pasiczki - Török T. (Török N.), Oláh, Sőregi, Süttő Z. - Tóth I., Süttő T. 
Aszaló: Lövey (Medve) - Buri, Jakab (Czimbalmos), Konkoly (Kárpáti) - Meczkó - Kosztek, Varga, Tóth N., Sikorszki - Füleki - Tóth L. Edző: Luhály István

Gólszerző: Varga, Füleki, Tóth N., Kosztek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése