2012. május 4., péntek

"Több botlás már nem fér bele!"

Barcsa László és Luhály István

Vagyis egyértelműen győzni megyünk Sajószentpéterre, még ha nem is lesz egyszerű vezetőedzőnk szerint. Barcsa László továbbá elmondja véleményét a legutóbbi, Sajóbábony és az azt megelőző Abaújszántó elleni mérkőzésről. A Magyar Kupa sorozatról is szó esik, és arról, hogy Lázár Norbert az elmúlt fordulókban végre azt hozza, amit tőle nagyon sokan elvárnak!


Eltelt újabb négy bajnoki mérkőzés és egy kupamérkőzésen is túl van a csapat. A megszerezhető 12 pontból 8 egységet szerzett a csapat. Mennyire elégedett ezzel a teljesítménnyel?
Barcsa László: Igazán nem vagyok elégedett. Célul tűztük ki a dobogót, és ahhoz minden meccset nyernünk kellene. Két döntetlen és egy vereség becsúszott,  fogynak a mérkőzések és egyre kevesebb az esély a javításra.

Abaújszántó ellen egy nagyszerű első félidő után a második játékrészben visszaállt a csapat. Mi volt ennek az oka 2-0-s vezetés tudatában, illetve hogyan látta azt a mérkőzést?
B.L.: Abaújszántón azt kértem a szünetben, hogy továbbra is azt a bátor játékot játsszuk, amit az első félidőben. Sajnos számomra is érthetetlen, hogy miért álltunk vissza, és ezáltal magunkra húztuk a hazai csapatot. Ezért is játszottak fölényben, mert a megszerzett labdákat nem hoztuk ki mint az első félidőben, hanem elvagdostuk azokat, ráadásul a védekezésünket is fentebb kellett volna tolni. Összességében megérdemelten nyertünk, mert igazi nagy helyzetek csak nekünk voltak, a hazai csapatnak a pontrúgásai voltak veszélyesek, de erre is készültünk.

Az elmúlt hétvégi Sajóbábony elleni összecsapáson kétszer kellett a mieinknek egyenlítenie. Mentálisan tehát jól vizsgázott a csapat, edzői szempontból milyen volt a mérkőzés?
B.L.: Szörnyű mérkőzés volt. Néző szempontból biztosan élvezetes volt, mert két támadó szellemű csapat játszott, sok-sok helyzet volt mindkét oldalon. Egész tavaszal szervezetten védekeztünk, aminek ezen a meccsen nyomai sem voltak. Annyi helyzete volt a Sajóbábonynak, mint a tavaszi összes ellenfelünknek együttvéve. Igaz, hogy nekünk is voltak ziccereink, de kapkodva, fegyelmezetlenül játszott több játékosunk. Sajnos a döntő fontosságú mérkőzéseinket nem tudjuk hozni, és ezért is állunk az 5. helyen.

Mindenképpen pozitívuma az elmúlt heteknek, hogy Lázár Norbert magára talált. Mennyire lehet ilyenkor ez frusztráló, vagy éppen jó hatással éktársára az, hogy ő eredményes?
B.L.: Lázárt ismerjük, az egyik legjobb támadó az osztályban. Tőle elvárható, ahogy az utóbbi hetekben játszik, az okozott fejtörést, hogy az első pár fordulóban miért volt vissza fogott, veszélytelen az ellenfeleinkre... Remélem Halder is magára talál hamarosan.

Volt két héttel ezelőtt egy kupamérkőzés, amely 11-0-s végeredménnyel zárult. Mennyi haszna van az ilyen találkozóknak?
B.L.: Értékelhetetlen mérkőzés volt, ahol a továbbjutáson kívül értelmetlen bármiről is beszélgetni. Készülünk a következő fordulóra.

A következő fordulóban szintén egy megyei III. osztályú ellenféllel találkozik a társaság. Elvárt eredmény a győzelem, de mik az idén a célok a kupasorozatban?
B.L.: Természetesen a továbbjutás a cél, próbáljuk a legutóbbit túlszárnyalni, de ez a szerencsén, és a sorsoláson is sok múlik.

Szombaton a télen megerősödő Sajószentpéterre látogat a csapat. A hazaiak eddig több ellenfelüket is meglepték a tavasszal... Milyen találkozóra számít a hétvégén?
B.L.: Nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Tavasszal a hazaiak remekül szerepelnek, az életükért küzdenek. Nagy harc várható, ha dobogón akarunk végezni több botlás már nem fér bele, tehát győzni megyünk Sajószentpéterre!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése