2012. május 28., hétfő

Számos ziccert kihagyva lett egy a vége

Győztes csapat!

A 31. fordulóban egyetlen mérkőzés maradt a vasárnapi napra: a Mád-Aszaló találkozó összecsapás. A hazaiak és csapatunk számára is a szombati eredmények tudatában csak a győzelem volt az elfogadható. A találkozón sok helyzetet dolgoztak ki a kedvenceink, azonban egy kivétellel mindez ki is maradt. A mádiak ellenben a 90. perc alatt kidolgozott akció végén, de még távoli lövést követően sem igazán tudtak vérnyomásemelő próbálkozást Lövey kapujára indítani. Egyetlen gól döntött tehát a mérkőzésen, amit Horváth a 7. percben szerzett a meglehetősen lagymatag összecsapáson. Lényeg mindenesetre a három pont!
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

 Hamar megszerezték a vezetést a mieink. Halder szöglete után a rövid oldalon Horváth érkezett, és a tömegből őróla jutott kapuba a labda. 0-1. A korai gól rányomta a bélyegét az összecsapásra, bár a hazaiak eleinte többet birtokolták a labdát, azonban a kapuig nem jutottak el. A mi részünkről Kosztek egy jobboldali elfutása után éles szögből lőtt, azonban Mata a helyén volt és hárította a lövést. Majd egy baloldali szöglet után Lázár bólintott a kapu fölé. Majd Halder kavargatott a tizenhatoson belül, közeli próbálkozását azonban védte Mata. A hazaiak nagy feladat volt Lövey kapujáig eljutni, nem is sikerült sokszor, amikor sikerült, akkor pedig vagy a védelem blokkolta a próbálkozást, vagy messzire elkerülte a kaput a lövés. Az első félidő 21. percében egyébként kényszerű csere történt a mieinknél: Varga Dávid hasonlóan a múlthéthez, nem bírta sokáig a bokájával, így őt Tóth Norbert váltotta a pályán.
 A második játékrész első negyedórájában megjött az isteni áldás, így szakadó esőben voltak kénytelenek futballozni a csapatok. Jobban ment a mieinknek továbbra is, főleg Horváth játszott a baloldalon veszélyesen. Neki köszönhetően alakult ki egy komoly lehetőség, miután két embert becsapva passzolt középre, Lázár azonban 3 méterről kapu mellé rúgta a labdát. Majd szintén Lázár hibázott el egy hatalmas ziccert, ezúttal azonban nem a kapu mellé, hanem a ketrec fölé lőtt, közelről. A változatosság kedvéért újra Lázár volt főszerepben, aki eltolta a kilépő Mata mellett a labdát, azonban kisodródott, a tizenhatoson visszahúzta a labdát, majd megpróbálta az üres kapuba tekerni a labdát, azonban a visszaérő védő a gólvonalon tisztázott. A 70. percben Lázár helyett Tóth László lépett a pályára. Nem sokkal ezután akár meg is szerezhette volna a megnyugtató második találatot frissen beállt támadónk: Horváth indította remek ütemben Koszteket a jobboldalon, aki betörve a tizenhatoson belülre köztes megoldást választott, vagyis se kapura nem lőtte, se nem passzolta a középen érkező Tóthhoz a labdát, ami így elment a kapu előtt. A találkozó végéhez érve Füleki helyett Ónodi állt be, majd a 85. percben Kosztek helyett Agárdi érkezett. A hátralévő pár percben még a hazaiak próbálkoztak volna, azonban a védelem stabilan állt a lábán, így Horváth 7. percben szerzett találatával 1-0-ra győztek a mieink.


Mád – Aszaló 0-1 (0-1)

Mád, 100 néző. V.: Tóth I. T.

Mád: Mata – Földi, Szívós, Gierling, Czetnár, Motkó, Csikja (Pápai R.), Vasas, Tóth D., Hajdú, Hofmann. Edző: Zsiga Gyula.
Aszaló: Lövei – Buri, Jakab, Meczkó, Kosztek (Agárdi), Sikorszki, Varga (Tóth N.), Halder, Horváth, Lázár (Tóth L.), Füleki (Ónodi). Csapatvezető: Lövei Lajos.
G.: Horváth. Jók: Mata, Földi, Czetnár, ill. Horváth (a mezőny legjobbja), Jakab, Halder, Sikorszki. Ifi: 3-1.

Zsiga Gyula: – Azt tudtam, hogy nem fogjuk tudni megismételni a szerdai teljesítményünket, de azt nem gondoltam volna, hogy a 90 perc alatt egyetlen veszélyes szituációt sem tudunk kialakítani az ellenfél kapuja előtt.

Lövei Lajos, csapatkapitány: – A lelkes hazai csapat ellen a végelszámolás szempontjából fontos három pontot gyűjtöttünk be. Sok sikert kívánok a hazaiaknak.

3 megjegyzés:

  1. Lehet egy csapatot szeretni vagy nem szeretni,de az eredményeket amit a fiuk elértek mikor könnyedén,mikor döcögősen az önmagáért beszél.Én azt mondom,hogy aki nem tud segiteni az legalább ne ártson.Hajrá fiuk,a kupáért és a dobogóért! F.L.

    VálaszTörlés