2012. május 20., vasárnap

Sikeres hazatérés!

Halder előbb büntetőt harcolt ki, majd gólt szerzett!

Szokatlan volt mérkőzésre menni talán ezért is voltak a vártnál kevesebben. A hazai pálya ezentúl újra az aszalói futballpályát jelenti. A 2010-es év nyári áradásai után közel két éves száműzetésre volt ítélve csapatunk, mára viszont az Aszalói Önkormányzatnak és a közmunkásoknak hála újra Aszalón játszhatták le csapataink bajnoki mérkőzésüket. Szokatlan volt az is, hogy az elmúlt hetekben fekete-fehér csíkos mezben játszó csapatunk, ezúttal az egyesület hivatalos színösszeállításában, kék-fehérben jelent meg a zöld gyepen, azonban ez sem jelentett akadályt, igaz a mérkőzésen a vártnál kissé nehezebben szerezték meg a három pontot kedvenceink, a rendkívül lelkes vendégek ugyanis a tabellán elfoglalt helyezésüket alaposan megcáfoló játékkal rukkoltak elő, a végére azonban sikerült bebiztosítani a győzelmet, így újabb három ponttal gazdagodtak a mieink.
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

  Az első félidőben ismerkedtek egymással a csapatok. A mieink kissé idegesen, és pontatlanul játszottak az első tíz percben. Főleg felívelésekkel próbáltak meg a védelem mögé kerülni, azonban többször is leshelyzetben állította meg a játékvezető a játékot. Hasonló futballt játszottak a vendégek is, ők legfőképpen két gyors támadójukra apelláltak. Az első igazán komoly lehetőséget a mieink alakították ki: Halder futott el a bal szélen, majd adta középre a labdát, amit az ötös sarkán álló Horváth ellőtt a kapu előtt. Majd szintén Halder beadása után akadt óriási esély: a balról beívelt labdát az üresen álló Lázár kapásból lőtte kapura jó 14 méterről, Szikszai azonban bravúrral hárított. A vendégek részéről Sári próbálkozott először, azonban lövése elkerülte Lövey kapuját. Nem sokkal később Szajkó futott le a jobb szélen az alapvonalig, középre adásáról azonban mindenki lemaradt középen, így a veszély elhárult. Nálunk ismét Halder játszotta a főszerepet, amikor is egy Horváth által lekészített labdát, jó 25 méterről lőtt el, nem sokkal a kapu mellé. A 35. percben a bokáját fájlaló Varga Dávid helyett Füleki Gábor lépett a pályára. A 42. percben aztán Haldert buktatták a 16-on belül, Belicza játékvezető a tizenegyest pontra mutatott. A büntetőt Lázár magabiztosan értékesítette. 1-0. Az első félidő így 1-0-s eredménnyel ért véget.
 A második játékrész Sikorszki veszélyeztetett volna először, lövésébe azonban beleálltak a védők. Az 57. percben egy balról érkező beadásra Sári teljesen tisztán fejelhetett, és 8 méterről nem hibázott, kiegyenlítette az eredményt. 1-1. A gól kissé felhozta a vendégeket, így Luhály István hogy frissítse a csapatot, kettős cserét hajtott végre: Konkoly helyett Tóth Norbert, míg Kosztek helyett Bodnár Barnabás lépett a pályára. Jól szálltak be a mérkőzésbe, hiszen Bodnárral veszélyesebbé vált a csapat bal oldala, míg Tóth a védelmet tette biztosabbá. Újabb lövési kísérletet jegyezhettünk fel Lázár próbálkozása után, aki 18 méterrel tekert nem sokkal a bal felső sarok fölé. Vendégrészről Stripula távoli lövése okozott némi aggodalmat, azonban Lövey hárította a próbálkozást. A 78. percben aztán Lázár baloldalról középre adott labdáját Halder vette le a tizenhatoson belül, majd lőtt egyenesen a kapu közepébe! 2-1. A 84. percben szintén egy balról érkező beadás, szintén egy középen teljesen üresen levett labda, majd szintén egy lövés, és szintén egy gól: ezúttal Füleki volt a találat szerzője. 3-1. A vendégeknek még egy óriási lehetősége azonban a közelről kapura lőtt labdát Lövey teljesen higgadtan kipasszolta(!) a gólvonalról. A mérkőzés így 3-1-es győzelemmel ért véget, így a csapat ha kissé zavartan is futballozott, de megérdemelten tartotta otthon a három pontot!

Aszaló – MVSC-TS Hungária 3-1 (1-0)
Aszaló, 100 néző. V.: Belicza.

Aszaló: Lövei – Buri, Jakab, Konkoly (Tóth N.), Kosztek (Bodnár), Meczkó, Sikorszki (Ónodi), Varga (Füleki), Horváth B., Halder (Tóth L.), Lázár. Edző: Luhály István.
MVSC-TS Hungária: Szikszai – Pataki, Illovai, Stipula (Hesz), Dorogi, Tóth R., Horváth Á., Szajkó (Glonczi), Mészáros, Sári, Venczel (Horváth D.). Edző: Jóner Gábor.

G.: Lázár (11-esből), Halder, Füleki, ill. Sári.
Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat.
Ifi: 1-4.

Luhály István: – Az első félidőben kihagyott ziccerek miatt óriási küzdelemben, egy keményen küzdő csapat ellen bár nem játszottunk jól, de megérdemelt győzelmet arattunk. Gratulálok a csapatnak! Köszönjük, hogy az önkormányzat és közmunkásai lehetővé tették, hogy végre az aszalói pályán játszhattunk bajnoki mérkőzést.
Jóner Gábor: – Úgy érzem fel tudtunk nőni az adott feladathoz, sajnos rövidzárlatainkat kihasználva ellenfelünk szerezte meg a győzelmet.

3 megjegyzés:

  1. Fehérvári László2012. május 20. 18:23

    A mérkőzés összképe alapján teljesen megérdemelt győzelmet ért el a csapat.Most valóban a cserékkel jól járt a csapat felgyorsult a játék,és veszélyesebb lett.Nagyon sajnálom Eriket,hogy nem tudja a fonalat elkapni.Fel a fejjel majd hétvégén.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erre vártam már nagyon régen, hogy valaki elkezdje a Megjegyzés rovatot.
      A CSAPAT most nagyon együtt van.
      Szerintem már mindenki a jövőre gondol,természetesen jól lezárva ezt az évet.
      Mindenki szeretné biztonságban folytatni a következő évet,
      de kevés a korrekt,és biztonsággal teljesítő Egyesület.
      Szerintem a mieink már vannak annyira tapasztaltak,hogy tudják ki a megbízható és ki korrupt szponzor.
      Sivesen csinálom tovább, de ahhoz Ti is kelletek.
      Négy mérkőzés és szívjáték mint az utóbbi fordulókon és
      FOLYTATJUK !!!
      SALA 21

      Törlés
  2. Kedves sala21 szerintem még senki nem gondol a következő idényre,mi (a csapat kitűztünk 1 célt amit még teljesítenünk KELL!!!Ez az első feladatunk, aztán mindenki gondolhat a jövőt illetően.Szerintem a mai csapatok anyagi helyzetét látva nem hiszem,hogy máshol is ennyire korrekt és becsületes szponzorokat és embereket fog találni mint itt Aszalón!!!Remélem a következő idényekben is számíthatunk rájuk és mi is megháláljuk ezt nekik sok-sok nyertes meccsel.

    VálaszTörlés