2012. május 6., vasárnap

Fejben estünk össze...

Nem csak Haldernak fájt ez a találkozó...

A 27. fordulóban Sajószentpéteren lépett pályára csapatunk. Az egy héttel ezelőtti döntetlen után a javítás volt az elsődleges cél, amely az első félidő alapján teljesen fixnek tűnt, igaz ekkor csak 1-0 volt az eredmény, de aki ott volt látta, hogy Löveynek védeni valója nem volt, míg a mieink kihagyták a helyzeteiket. A második félidőben Lázár révén már 2-0 volt, azonban a hazaiak büntetőből szépítettek, ami felpörgette a péteriek és nagy hajrában már 3-2-re vezettek, amikor a 92. percben Konkoly érdekes körülmények között történő kiállítását követően a heves reklamálásból "olcsón", még egy piros lappal kijöttünk, Lövey mehetett Konkoly után zuhanyozni. A Buri helyére beálló Medve sem úszta meg kapott gól nélkül a végén... Így a javításból csúnya rontás lett a végén...
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

 A találkozó első félidejében a Lázár és Halder indította útjára a labdát. Néhány perc ismerkedés után átvették az irányítást a mieink és Kosztek révén hamar sikerült a kapu elé jutni, azonban jobboldalsó középpályásunk a jobboldalon lecsorgó labdát kapu felé lőtte. Majd Varga indította nagyszerű ütemben Koszteket, aki egy az egyben vitte a kapusra a labdát, majd a tizenhatoson belül önzetlenül lepasszolta azt Lázárnak, akinek rosszul pattant fel a labda a rúgás pillanatában, így az a kapu felé szállt. Nem kellett az újabb helyzethez sem: Halder szöglete után Jakab és Varga egymást zavarta a fejes közben, de így is a kapu felé irányult a labda, azonban a gólvonalon álló védő kirúgta a labdát. A 25. percben már nem volt, aki felszabadítson: Halder alapvonali beadására Kosztek érkezett remek ütemben és fejelte a kapuba a labdát. 0-1. Továbbra is a mieink uralták a játékot, és helyzetet is csak Aszaló nevéhez írhattak a nézők a képzeletbeli statisztikára. Sikorszki például gondolt egy merészet és a szögletet kapura tekerte, és ha nincs a kapufánál a védő... De akadt még Haldernak távoli lövése, ami a kapu felett hagyta el a játékteret. Az első félidőben így hiába játszottak mezőnyfölényben a mieink és alakítottak ki helyzeteket, egyedül Koszteknek sikerült bevennie a hazai kaput. Az első félidő utolsó perceiben kissé paprikássá vált a hangulat, amikor is Horváthnak Matlyákkal akadt összetűzése.
 A második félidőben hamar jött a második találat: a 46. percben Halder ugratta ki Lázárt, aki a kapus mellett eltolva a labdát passzolta az üres kapuba azt. 0-2. Éledeztek a hazaiak, Rapp szabadrúgását Lövey ütötte a léc fölé. Az 56. percben elcsúszott a védekezésünk, így a kiugró Rappra nem jutott ember, aki Lövey mellett a kapuba lőtte a labdát. 1-2. Ekkor érkezett Sikorszki helyett Tóth Norbert a pályára. A 60. percben Konkoly buktatta a hazai támadót a 16-on belül, amiért Tóth játékvezető büntetőt ítélt. Kiss tizenegyesére bár jó irányba ment Lövey, nem tudta védeni, így négy perc alatt egyenlítettek a péteriek. 2-2.  A gyors egyenlítés elhitette a hazaiakkal, hogy a három pontra is megvan minden esélyük és a mérkőzés hátralévő részében veszélyesebben is játszottak a vendéglátók. Több védekezési hibánk is akadt, így csak Lövey bravúrjának köszönhető, hogy Poszuk egy az egyben kapusunkba lőtte a labdát. A 65. percben Halder Péter kapott rúgást a bal bokájára, minek következtében ő nem tudta folytatni a játékot, így helyére Tóth László érkezett. A mi oldalunkon apadt a lehetőségek száma, a legnagyobb lehetőség Kosztek éles szögből leadott lövése volt, amelyet Viszóczki ütött a mezőnybe. A 75. percben Füleki érkezett Varga Dávid helyére, majd egy perccel később Bodnár lépett pályára Horváth helyett. A találkozó rendes játékidejének utolsó perceiben Füleki, Lázár, Tóth László, Tóth Norbert volt a labda útja, ez utóbbi egy vissza csel után lőtt ballal a tizenhatoson belül, a rövid felső sarok fölé nem sokkal. Aztán a 90. percben jött a hideg zuhany: a korábban még egy az egyben hibázó Poszuk ezúttal már nem rontott és Lövey mellett a kapuba lőtt. 3-2. A 92. percben pedig egyszer csak Tóth játékvezető megállította a játékot, és piros lappal kiállította Konkolyt. (Mint azt a mérkőzés után megtudtuk: Konkoly számon kérte a játékvezetőn, hogy miért nevette ki csapattársát, aki kétszer nem tudta eltalálni a labdát.) A piros lap után enyhén szólva letámadták a játékvezetőt a mieink, és a kavalkádból még Lövey kapott hasonló színű lapot, így Medve Ádámnak kellett a kapuba állnia. A 94. percben aztán Sipos középről lőtte el a labdát, ami  megpattant valakin az előtte állók közül irányt változtatott, és bár Medve még lábbal visszatudott nyúlni, kirúgnia már nem sikerült, így 4-2-re módosult az állás, amely egyben a végeredményt is jelentette.  

Sajószentpéter – Aszaló 4-2 (0-1)
Sajószentpéter, 100 néző. V.: Tóth I T.

Sajószentpéter: Viszóczki – Harnócz, Matyják, Pecsenye, Kovács, Sipos, Verebélyi (Drotár), Rapp, Kiss, Musa (Juhász), Poszuk (Szabó). Edző: Divinszki József.
Aszaló: Lövei – Buri (Medve), Jakab, Meczkó, Varga (Füleki), Sikorszki (Tóth N.), Horváth (Bodnár), Kosztek, Konkoly, Lázár, Halder (Tóth L.). Edző: Barcsa László, Luh...ály István.

G.: Rapp, Kiss (11-esből), Poszuk, Sipos, ill. Kosztek, Lázár.
Kiállítva: Lövei (92.), Konkoly (92.).
Jók: az egész csapat, ill. senki.
Ifi: 2-0.

Divinszki József: – A második félidő alapján győzelmünk megérdemelt amit elnökünk elhunyt édesanyja emlékére ajánlunk.
Luhály István: – Megnyert mérkőzést veszítettünk el, mert most is bebizonyosodott, hogy a focit nemcsak lábbal, fejjel is játsszák. A mérkőzés végén történtek következtében nemcsak a mai három pontot veszítettük el, sajnálatos módon a játékvezetők tevékenységének köszönhetően is. Sok sikert a továbbiakban Divinszki Jóskáéknak.

1 megjegyzés:

  1. Ilyen mérkőzés is van. Sajnos a csapat gödörbe van.Nagyon nehéz lesz kimászni belőle.Egy pár játékosnak el kell dönteni,hogy Ő van a csapatért,vagy a csapat van Ő érte.Nem értem,hogy miért kell olya játékosokat a kezdőbe tenni akik mérkőzések óta semmit nem mutatnak.

    VálaszTörlés