2012. április 25., szerda

Megszenvedtünk a sikerért!

Lázár hat perc alatt duplázott, három pontot ért

 A szerdai játéknapon csapatunk előtt igazán nagy téttel bíró feladat állt, nevezetesen Abaújszántóról kellett a három pontot elhozni. A feladat nem tűnt egyszerűnek, mégis bizakodhattunk, hiszen a szántói csapat számunkra a bajnokságban eddig kedves ellenfélnek bizonyult és meglehetősen sima győzelmek jellemezték az összecsapásokat. Ha a mostani nem is lett sima, úgy indult, ugyanis Lázár Norbert csak nem a kezdő sípszó után gólt szerzett, majd ezután nem sokkal még egyet. A második félidőben tizenegyesből szépítettek hazaiak, s bár a lefújáskor már kettővel kevesebben voltunk, az előny megmaradt, így a heti két fontos mérkőzésből egy már meg van.
 Sajnos nem ilyen örömteli esemény az, ami az ifjúsági mérkőzésen történt...
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

 Kezdjük így hát ezzel: az U19-es találkozó első félidejének 37. percében 1-0-s hazai vezetésnél, a korábban már betegsége miatt hónapokat kihagyó Füleki Dávid egyszer csak összeesett. A pályára érkező vezetők előbb stabil helyzetbe igazították az amúgy mozdulatlan Fülekit, majd némi locsolás hatására ha nehezen is, de levegőhöz jutott... A helyszínre kihívott szántói ügyelet már a pályán szélén folytatta állapotának stabilizálását, így infúzióval látták el. Az első félidő utolsó percei így jó 5 perces szünet után leperegtek. A második félidő elején megérkező mentőhelikopter jó 10-15 perces ellátás után Miskolcra szállította, és mint az a felnőtt mérkőzés után megtudtuk Füleki Jánostól, fia jól van, de holnap alapos kivizsgáláson fog részt venni. A történetben az a különös, hogy Füleki Dávid betegségére való tekintettel kijelentette, az abaújszántói mérkőzés lesz az utolsó mérkőzése...
 A mérkőzést egyébként 2-0-ra a hazaiak nyerték. Füleki Dávidnak pedig jobbulást kívánunk!

 Térjünk rá a felnőtt mérkőzésre: a szombati botlás után a mieink szeme előtt nem lebeghetett más cél, mint a győzelem. Ezzel ugyanis továbbra is harcba lennénk a dobogóért, és a szántói csapatot is kissé leszakítanánk. Talán ezért, talán nem, mindenesetre megszületett valószínűleg a történelem eddigi leggyorsabban szerzett aszalói találata: a középkezdésből hátratett labdával Buri indította meg az üresen hagyott Lázárt, aki a kapujából kilépő Szerencsi felett átemelte a labdát. 0-1. A nagyon korai találat nyomán zavarban voltak a hazaiak, és egy szöglet után Lázár egy kipattanó labdát lőtt el laposan, ami Némethről pattant a kapufa mellé. A 6. percben aztán már senki nem állt Lázár útjába: Halder ívelte át a szögletet a hosszú oldalra, ahol Lázár teljesen üresen egyből a kapuba bombázott. 0-2. A két gyors gól úgy tűnt megalapozza a mérkőzést. Az első félidőben a jó pályának köszönhetően szép focit játszottak a mieink. A hazaik első próbálkozása Sztankovics nevéhez fűződött, aki kiszorított helyzetből erőtlenül lőtte el a kapu előtt a labdát. Nálunk a két szélső közül Kosztek jeleskedett inkább az elfutásokban, egy ilyen akció után a középre érkező labdát Varga perdítette az ötös sarkáról a kapu mellé, majd Lázár okozott újabb veszélyt, közelről leadott lövését azonban hárította Szerencsi. Szabálytalanságok tekintetében, jóval több megítélt szabadrúgással jöhettek a hazaiak, bár kőkemény belépőkből azért kaptak a mieink is, így egy-egy nagyobb szeretetcsomag kijutott Horváthnak, Koszteknek és Sikorszkinak is. Ez utóbbinak a mérkőzés végén kissé természetellenesre dagadt a bokája... Minden esetre az első félidei szép játéknak nem lett újabb gól a termése, így az első félidőben 2-0-s aszalói vezetésnél vonultak szünetre a csapatok.
 Bár ne mentek volna... Ha a szünet zavarta, vagy inkább kavarta fel a mieink addigi taktikáját, és futballját. A második játékrészre egy változtatást eszközölt Barcsa László: Tóth László helyett Bodnár Barnabás lépett a pályára. Kissé érthetetlen módon magukra húzták a mieink a hazaiakat, ennek következtében az 52. percben meg is lett a szépítés. Molnárt buktatták a tizenhatoson belül, a megítélt büntetőt pedig Jáger értékesítette, bár Lövey eltalálta az irányt (ismét). 1-2. Lerombolhatta volna a csapat, egészen pontosan Kosztek a hazaiak harci kedvét, azonban kiugratását követően a visszaérkező védő és a kapus együttes erővel szerelte szélsőnket. Nem ez volt Kosztek utolsó elfutása, sajnos azonban a második félidőben nem is igen volt veszélyes befejezés ebből. S bár a hazaiak próbálkoztak, próbálkoztak nem sikerült Lövey kapujába találni. A 73. percben Halder szándékos kezezését kapta meg jogosan második sárga lapját, aminek következtében megfogyatkoztak a mieink. Hősiesen állta a csapat a hazai támadásokat, amelyek vége rendre pontatlannak bizonyult, vagy pedig Lövey állta útját a labdának. Egyszer-kétszer rendeztek tűzijátékot a kapunk előtt, de mindig volt becsúszó láb, vagy a labda elé belépő ember. A 82. percben Tóth Norbert érkezett Kosztek Erik helyére, majd három perccel később Ónodi állt be Horváth helyett. A 92. percben Konkoly is megkapta második sárga lapját, így ő is hamarabb mehetett zuhanyozni a többieknél. Már minden egy lapra feltéve támadott Abaújszántó, Szerencsi is előre jött, Szoboszlay játékvezető pedig húzta az idegeit mindenkinek. A mérkőzés utolsó próbálkozása elkerülte a jobb kapufát, Mató szabadrúgása centikkel a kapufa mellett hagyta el a játékteret, majd ezután már felharsant a hármas sípszó, minek következtében a mieink 3 értékes bajnoki ponttal gazdagodtak.

 Némi incidens még akadt azért a végére, és egy jó 10 perces "kellemesen" eltöltött beszélgetés azért megadatott az aszalói vezetők és a némileg túlzásba eső és jogtalanul felbőszülő szántói vezetők és drukkerek között, s valószínű nem kell mondani ki volt jobban felháborodva... Megtaláltak mindent és mindenkit az aszalóiak közül, amibe csak belelehetett kötni. De ez is a futball része, bár kétségtelen nem ezekért a pillanatokért érdemes meccsre járni, vagyis nézőpont kérdése... Ha az ember nevetni akar... Igaz a hazaiak ebbe is belekötöttek...

Maradjunk annyiban: Abaújszántó-Aszaló: 1-2! 

Abaújszántó – Aszaló 1-2 (0-2)
Abaújszántó, 200 néző. V.: Szoboszlai.

Abaújszántó: Szerencsi – Molnár I., Konyecsnyik, Matisz, Lehoczki, Molnár L., Németh B., Kuremszki, Müller (Jáger), Sztankovics (Pocsai), Mató. Edző: Erdősi István.
Aszaló: Lövei – Buri, Jakab, Konkoly, Kosztek (Tóth N.), Varga, Sikorszki, Horváth (Ónodi), Halder, Lázár, Tóth L. (Bodnár). Edző: Barcsa László, Luhály István.

G.: Jáger (11-esből), ill. Lázár (2).
Kiállítva: Halder (73.), Konkoly (92.).
Jók: Molnár L., Matisz, Müller, ill. az egész csapat.
Ifi: 2-0.

Erdősi István: – Kaptunk két gólt az első öt percben ez nagyon megfogott minket. Aztán összeszedtük magunkat, a második félidőben egy kapuztunk, de egyenlíteni nem sikerült, bár az egy pontot megérdemeltük volna. Jobbulást az aszalói ifijátékosnak!
Barcsa László: – Ellentétes félidők után megérdemelten nyertünk, mert több helyzetünk volt. További sikereket az Abaújszántónak. A játékvezetésről vagy jót, vagy semmit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése