2012. április 22., vasárnap

Felsőzsolca ellen botlott a csapat

Halder megszerezte első gólját

 A 24. fordulóban Felsőzsolca csapata látogatott hozzánk. A télen megerősödő zsolcaiak a tavasszal még veretlenül tudták maguk mögött a szezon és ez szombaton sem változott meg, a két csapat között fennálló 12 pontos differencia a 90 perc elteltével is megmaradt. A mieink által nyújtott produkció alaposan elmaradt a várttól, így nem sok pozitívuma akadt a mérkőzésnek. Talán annyi, hogy Lövey Lajos ismét parádés napot fogott ki, még büntetőt is hárított. Míg a másik, hogy Halder Péter végre megszerezte első bajnoki gólját aszalói színekben.
Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

 A találkozón nem volt jelen a csapat vezetőedzője Barcsa László, így Luhály István látta el az edzői feladatokat. A mérkőzés elején csak kóstolgatták egymást a csapatot. A kora délutáni eső csak nehezítette a játékosok dolgát, ugyanis a labda akarva akaratlanul megcsúszott a nedves füvön. Nagy helyzet nem igazán akadt az első 10 percben. Az első kapuralövést a vendégek részéről jegyezhettük fel, amikor is egy baloldalról elvégzett szabadrúgást Lövey hárított nagy bravúrral a rövid felsőből. A mi első lehetőségünk máris gólt eredményezett: a 19. percben Kosztek cselezte be magát a tizenhatoson belülre a jobb oldalon, majd spiccel próbálta kapura lőni a labdát, amit szerencsétlenül talált el, de szerencsésen a hosszún érkező Halder elé jutott, aki közelről nem hibázott. 1-0. A gól kissé összezavarta a vendégeket, ugyanis jó 10 percig nem nagyon találták a helyüket és akár jöhetett volna a második gólunk is. Sikorszki vezetgette a labdát a vendég térfél közepén, majd jó 25 méterről lövésre szánta el magát, Tarr kapus a bal alsó saroknál szögletre ütötte a labdát. Majd egy jobboldali szöglet után Jakab érkezett teljesen tisztán, azonban jó 8 méterről a kapusba fejelte a labdát. Éledeztek a zsolcaiak, és egy szöglet után kipattanó labdát Nagy húzott meg a jobb oldalon, Buri buktatta a tizenhatoson belül, Nyírcsák játékvezető pedig a tizenegyest ítélt. A büntetőpontra Meczkó tette le a labdát, és talán ezért talán nem, de Lövey a kapufára tolta Asszony Béla büntetőjét. Lázár jobboldali szabadrúgását a bal alsó saroknál másodjára fogta meg Tarr. A 42. percben aztán egy védelmi hibát követően Nagy vezette Löveyre a labdát, majd 16 méterről lőtt, kapusunk ismét óriásit hárított, kiütött labdájára többen rástartoltak, kapusunk is, ő azonban nem érte el a labdát, ami Asszony fejéről pattant a kapuba, és bár Meczkó megpróbált felszabadítani, nem érte el a játékszert. 1-1. Az első játékrész így 1-1-es eredménnyel ért véget.
 A második félidőben bent maradtak a mieink az öltözőben. Akár a vezetést is megszerezhették volna a vendégek, azonban Pálinkás 16 méterről, kissé oldalról teljesen üresen állva a jobb kapufa mellé lőtt, kívülről. Nem ment a játék kedvenceink számára, így Luhály István a 65. percben hármascserével próbálta meg felrázni a csapatot. Varga Dávid helyett Füleki Gábor, Konkoly helyett Tóth Norbert és Horváth helyett Ónodi lépett a pályára. Ezt követően volt jó 10 perce a csapatnak, gólt azonban nem sikerült szerezni. Halder baloldali beadásába Ónodi csak belecsúsztatni tudott ami nem volt veszélyes, majd Sikorszki baloldali szöglete Haldernak volt pár centivel magasabb, így ő is a kapu mellé csúsztatta a labdát. Bár akadt helyzete a vendégeknek is, újabb gólt már egyik együttes sem tudott szerezni, így maradt a mérkőzés vége 1-1-es döntetlen, amely a mieink számára csalódást keltő eredmény, hiszen Sajóbábony ongai győzelmével megelőzte csapatunkat a tabellán.
 A jövőhéten azonban valószínűleg eldől az, hogy ki mehet a dobogós helyekért, ugyanis a héten két fordulót is rendeznek: szerdán Abaújszántóra látogat a csapat, majd szombaton Sajóbábonyt fogadják a mieink, így a két rangadó meghatározó lehet a bajnokság végkimenetelét illetően!

Aszaló – Felsőzsolca 1-1 (1-1)
Halmaj, 100 néző. V.: Nyircsák.

Aszaló: Lövei – Buri, Jakab, Meczkó, Konkoly (Tóth N.), Kosztek (Tóth L.), Varga (Füleki), Sikorszki, Horváth (Ónodi), Halder, Lázár. Edző: Barcsa László, Luhály István.
Felsőzsolca: Tarr – Nyircsák, Kalász, Sándor, Bárdos, Pálinkás (Matesz), Zuti, Szabó, Dorgai (Kőműves), Staviarszki, Asszony. Játékos-edző: Sándor Zsolt.

G.: Halder,... ill. Asszony.
Jók: Lövei (a mezőny legjobbja), Sikorszki, ill. az egész csapat.
Ifi: 0-5.

Luhály István: – Meccset nyerni nagy dolog, de ezért a mainál sokkal többet kell tennünk. Egy nagyon jól és szervezetten játszó ellenfél ellen többen csalódást okozva a szezon leggyengébb játékával elért döntetlennek még örülhetünk is. Fel a fejjel fiúk, fogjunk össze a továbbiakban is!
Sándor Zsolt: – Egy jó csapat otthonában végig győzelemre játszva nyílt mérkőzésen értékes pontot szereztünk, bár sajnáljuk a kihagyott büntetőt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése