2012. március 9., péntek

"Fontos a sikeres rajt!"

Barcsa László
 
Talán ezzel mindenki így van. Viszont vezetőedzői szempontból mégis más az első tavaszi bajnoki, hiszen most kiderül, hogy hogyan sikerült a felkészülés, miként sikerültek az igazolások és talán némi jövőkép is az ember elé tárul. Ráadásul az sem utolsó szempont, hogy győzelemmel kezdeni egy hosszú utat, másabb mint egy esetleges vereséggel. Ám erre gondolni sem szabad, ha elakarja a csapat a dobogó valamely fokát csípni. Márpedig vezetőedzőnk szerint ehhez kell szerencse, fontos a jó szereplés, a jó tavaszi rajt. A csapat erősödött, és a Barcsa László szerint, az egyik legjobb támadó páros állt össze a télen, akiknek hathatós szerepe lehet a szombati bajnokin, amelyet természetesen szeretnénk győzelemmel magunk mögött tudni!



Hogy sikerült a felkészülés? Hogyan látta az edzőmérkőzéseken elért eredményeket?
B.L.: Felemásra sikeredett a felkészülésünk. Sajnos kevés minőségi edzés van mögöttünk, és inkább edzőmérkőzéseket próbáltunk szervezni a csapatnak, mert valahogy ott mindig nagyobb volt a létszám... A felkészülési mérkőzéseink jól sikerültek, kivéve az utolsó encsit, annak semmi értelme nem volt, egy játékra alkalmatlan pályán, és orkán erejű szélben. Jó csapatokkal játszottunk, és a mutatott játék, illetve az eredmények, bizakodásra adnak okot!

Mennyire sikerült az újakat beépíteni a csapatba?
B.L.: Az újak beilleszkedésével, beillesztésével különösebb gondok nem voltak. Posztra próbáltunk igazolni, és a mérkőzéseken mindenki bizonyította, hogy erőssége lesz csapatunknak.

Öten érkeztek, két ember távozott. Milyen lesz a csapat az új emberekkel?
B.L.: Az újakkal mindenképpen jelentősen erősödött a csapat. A Halder-Lázár kettős véleményem szerint az egyik legjobb, leggólerősebb páros lesz a mezőnyben. Sikorszki több poszton bevethető, kevés ilyen játékos van a keretben, és ő az edzőmérkőzéseken egyre jobban játszott. Jakab egy rutinos védő, akit Deme helyére igazoltuk az utolsó pillanatban, mert sajnos kiderült hogy házon belül nem tudjuk megoldani a problémánkat. Az előre játékunk mindenképpen erősebb lesz, és szerintem hátul is stabilak leszünk.

Milyen volt a csütörtöki összetartás?
B.L.: A csütörtöki Barlangfürdő tovább kovácsolta az eddig sem gyenge csapatszellemet, és remélem a játékosaink a pályán fogják nekünk viszonozni, hogy mi mindent megtettünk értük azon kívül.

Mire számít a szombati bajnokin?
B.L.: Az első bajnoki mindig nehéz és veszélyes. Tiszalúc jelentős változásokon ment keresztül, láttam őket edzőmérkőzésen, de tudom hogy nem lesz könnyű mérkőzés. Keményen fognak védekezni ebben biztos vagyok, de úgy érzem a jobb támadóinkkal megnyerhetjük a mérkőzést. Fontos a sikeres rajt!

Odaérhetünk a dobogóra?
B.L.: A dobogóra mindenképpen esélyesek vagyunk, hogy melyik fokára állhatunk fel a szezon végén, nehéz megmondani. Erős a keretünk, nem lehetetlen a bajnoki cím sem, de ahhoz nem szabad hibáznunk, és az ellenlábasainknak pedig botlani kell párszor. Szóval sok-sok szerencse kellene hozzá, de mi minden elkövetünk majd!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése