2012. február 22., szerda

Véget ért az átigazolási időszak!

Jakab Gyula, Halder Péter, Sikorszki Péter és Lázár Norbert (még tavaly egymást rúgták) és Medve Ádám az új igazolás!

Február 21-én éjfélkor véget ért a 2012-es szezon téli átigazolási időszaka. Ha röviden akarnánk összefoglalni, akkor csak annyit ejtenénk meg, hogy öten érkeztek és mindössze egy ember távozott. Azonban nem ez a célunk, így egyenként végigveszünk mindenkit, majd lassan, maguk az érintettek is nyilatkozatot adnak. Az érkezők közül elsőként Lázár Norbert írta alá az átigazolási papírt, esetében azonban még mindig nem érkezett meg a nemzetközi játékengedély Ausztriából! Másodikként Medve Ádám látta el szignójával az átigazolási lapot. Majd érkezett két olyan játékos, akikben sok közös található: egy kispályás csapatban játszottak, egy csapatból érkeztek, egy a keresztnevük és ráadásul mind a kettő február 26-án születettek. A középpályás Sikorszki Péterről és a támadó, Halder Péterről van szó. Az átigazolás utolsó napján, Jakab Gyula igazolt Abaújszántóról Aszalóra, akinek feladata minden bizonnyal a hét gólos Deme Attilát pótolni.
 

Medve Ádám

 Kezdjük a kapussal, Medve Ádámmal: Aszalóra igazolásának története roppant egyszerű. Vészmegoldásként ő védte a csapat kapuját az "Encs Város Kupája" elnevezésű tornán, ahol leginkább a büntetőpárbajban számított kulcsfigurának, hiszen az egész tornát figyelembe véve nyolc büntetőből, ötöt hárított. Így úgy döntött a szakvezetés, hogy a 25 esztendős fiatalember megérdemel egy átigazoló lapot. A fiatal kapus nem hezitált sokat, úgy sem, hogy felvázolták előtte, hogy csak tartalékkapusként számítanának rá így ő volt az első játékos, akit megszerzett az egyesület, és a Borosi-kupán már bevetésre is került. A hálóőr korábban már védett Aszalón, előző állomáshelye, a megyei II. északi csoportjában szereplő Beret SE volt.

Névjegy: Medve Ádám
Született: Szikszó, 1987. 08. 03.
Előző klubja: Beret SE
Poszt: Kapus

__________________________________________________________________________________


Tisza Tibor és José Luque között még szántói mezben

Jakab Gyula: Érdekes egy történet az övé, annyi szent. Tavaly télen is szó volt már arról, hogy ő is érkezik azzal a játékos csomaggal, akit a Barcsa-Luhály páros ideszerződtetett, azonban ő akkor mégsem itt kötött ki. Helyette Abaújszántón rúgta a bőrt az elmúlt egy esztendőben. Az ősszel 15 mérkőzésen lépett pályára szántói színekben, mindez idő alatt két gólt szerzett, és két sárga lapot kapott. Azt köztudott, hogy a szögleteknél képes rendkívüli veszélyt teremteni az ellenfél kapuja előtt fejjátékával, így ilyen tekintetben teljesen egyezik elődjével, Deme Attilával. A fiatal játékos távozásával hiányposzt lett a középhátvéd szerepköre, így az edzőmérkőzéseken eddig többnyire Varga Dávid oldotta meg az utolsó embert, azonban a szezonnak így nekimenni kockázatos lett volna. Ráadásul Varga Mád ellen megsérült, így az utolsó napon végül is Jakab jelentette a vezetőség számára a megoldást a középhátvéd pozíciójába. A kedd esti 3-2-re megnyert mérkőzésen már végig játszotta a találkozót, és magabiztos teljesítményt nyújtott a 35 esztendős játékos.

Névjegy: Jakab Gyula
Született: 1976. 09. 15.
Előző klubja: Abaújszántó VSE
Poszt: Védő

__________________________________________________________________________________
Sikorszki Péter


Sikorszki Péter:  Medve Ádámhoz hasonlóan ő is az Encs Város Kupáján tűnt fel először aszalói színekben. Az ott, és az edzőmérkőzéseken produkáltak alapján elmondható, ha összeérik a társakkal hasznára lesz a csapatnak. Az edzőmérkőzések alkalmával játszott már balszélsőt, balhátvédet, kedden este pedig védekező középpályásként nyújtotta talán eddigi legjobbját. Vasárnap tölti be mindössze 24. életévét, mégis már egy NB3-s félszezonnal a háta mögött, Sárospatakról érkezett.

Névjegy: Sikorszki Péter
Született: 1988. február 26.
Előző klubja: Sárospatak
Poszt: Középpályás

 _________________________________________________________________________________


Halder Péter

Halder Péter: Előző új igazolásunkhoz hasonlóan, Halder is az NB3-as Sárospataktól igazolt télen csapatunkhoz. Első edzőmérkőzésén Mád ellen duplával indított, ráadásul már a 14. percben a kapuba talált, kedden este pedig 11-esből egyenlített Sajóbábony ellen. Így nem lehet azt mondani róla, hogy sokáig kellett várni arra, hogy a kapuba találjon. Ő sem levezetni érkezett Aszalóra, és érdekes módon Sikorszki Péterrel együtt fogja vasárnap ünnepelni a születésnapját, igaz ő egy évvel fiatalabb korosztály, így ő még csak 23 éves lesz. Azt azonban már most kilehet jelenteni, hogy nagy erőssége lesz a csapatnak. Technikai tudása megvan, jobbal-ballal egyaránt kitűnően lő, s hogy melyik az igazi? Majd elmondja ő... A Felsőzsolcán lakó fiatalembernek egyébként van kapcsolata Aszalóval, azonban pályafutása során először fordul meg nálunk, és remélhetőleg beváltja a hozzá fűzött reményeket. Eddig mindenesetre nem csalatkoztunk...

Névjegy: Halder Péter
Született: 1989. 02. 26.
Előző klubja: Sárospatak
Poszt: Támadó

_________________________________________________________________________________


Lázár Norbert
Lázár Norbert: Azt hiszem nem kell bemutatni... Fél éves ausztriai kitérő után tér vissza az Aszalói Sportegyesülethez. Termékeny időszak volt számára a tavaly tavaszi, ráadásul nem állt meg az Alpokban sem. 13 mérkőzésen 10-szer volt eredményes idegenlégiósként. Hál' Istennek "hazatérve" is eddig igazolja önmagát. Első edzőmérkőzésén duplázott, a másodikon triplázott. Kétségkívül erős, csatárpáros lesz Halderral az oldalán, hiszen nem ismeretlenek ők egymás számára: egy kispályás csapatban futballoztak már, ráadásul az újak közül hárman, hiszen a Sikorszki-Halder-Lázár hármas együtt rúgta a labdát teremben. A 29 éves támadó nemzetközi átigazolási mindenesetre még nem zárult le, játékengedélye ugyanis még nem érkezett meg Magyarországra... Így hiába már az első nap be lett adva a kérelem, úgy néz ki ő érkezik papíron a legkésőbb! Ha úgy vesszük még meg se jött... Igaz, egyszerűbb megoldáshoz folyamodott a vezetőség, így nem lesz akadálya, hogy az újak közül bárkit pályára küldjön az edzőpáros március 10-én 14:30-kor!

Névjegy: Lázár Norbert
Született: 1983. 07. 24.
Előző klubja: UFC Strallegg (Ausztria)
Poszt: Támadó

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése