2012. február 9., csütörtök

" A legmerészebb álmainkban sem gondoltuk!"

Barcsa László, Szalánczi István és Luhály István

 Értékelte Barcsa László vezetőedző, az elmúlt szombati napot, amit azt hiszem nyugodtan érthetünk a teljes Borosi-kupára, hiszen azzal, hogy ez a csapat negyedik lett Borsod megye egyik legrangosabb teremtornáján, újabb kis jegyzet kerülhetne fel, abba a bizonyos történelemkönyvbe! Csupán egy kitűnő teljesítményt emelne ki a szakvezető: a csapatét! Annak az együttesnek a teljesítményét, amely komolyan beleveti magát a munkába, heti két edzéssel, és egyenlőre négy edzőmérkőzéssel a programban.

Óriási sikert könyvelhetett el a csapat azzal, hogy 4. helyen végzett a Borsod-megyel legrangosabb teremtornáján! Hogyan értékelné a sikert?
Barcsa László: Én is nagy sikerként könyvelem el a Borosin való szereplésünket és azért is bravúr, amit véghez vittünk, mert szeretnénk erősíteni és az újak még nem lehettek ott velünk. Sokan leírtak bennünket, és az első zakó után én is azt éreztem hogy itt baj lesz....De aztán ami történt arra legmerészebb álmainkban sem gondoltunk!

A szombati elődöntőben melyik mérkőzés tetszett a legjobban?
B.L.: Én kettőt emelnék ki, a Mezőkövesd illetve a Cigánd elleni mérkőzést. Óriási, és nagyon izgalmas mérkőzést játszottunk a Mezőkövesddel, ami után még mindig nem számolgattunk. Cigánd ellen nagy téttel bírt a találkozó, mert Cigándnak nyerni kellett hogy tovább jusson, nekünk már az egy pont is elég volt ahhoz, hogy másodikként tovább jussunk. De nem játszottunk döntetlenre, nem játszottunk bunker focit, hanem a szó szoros értelmében "játszottunk", és ebben jobbak voltunk a nálunk jóval esélyesebb ellenfelünkkel szemben.
Volt izgulni való a palánk mögött

Gondolta volna, hogy továbbjutunk, ráadásul elsőként abból a csoportból?
B.L.: Előzetesen én bevallom azt gondoltam, hogy talán a 4. helyet egy kis szerencsével megszerezhetjük, de hogy csoport elsők leszünk, talán a Cigánd elleni mérkőzés második félidejében jutott először az eszembe.

A vasárnapi nagy döntőben a szerencsén is múlt a fináléba jutás... Hogyan értékelné a vasárnapi két mérkőzést?
B.L.: Bükkábrány ellen nyernünk kellett volna a rendes játékidőben, de a végén nagy helyzeteket hagytunk ki. A büntetők már szerencse kérdése kategóriába tartoznak, és ott az ábrány volt szerencsésebb. A 3. helyért a Mezőkövesd ellen már nagyon fáradtak voltunk, több sérültünk volt, Deme és Buri már nem is játszott, és nem volt esélyünk a sokkal frissebb kövesd ellen, akik teljesen megérdemelten nyertek.

Lövey Lajost választották a torna kapusának! Melyik játékos teljesítményét emelné ki a teles Borosit figyelembe véve?
B.L.: Nem szeretnék senkit sem kiemelni,mert ez igazi csapatmunka volt,mindenki hozzá tette a sikerhez a maga részét.

Hogyan tovább?! Nagyjából kialakult az edzőmérkőzések sorrendje?
B.L.: A folytatásban heti 2 edzéssel készülünk,és szombattól már elkezdjük az edzőmérkőzéseket a Diosgyőri műfüves pályán. Február 11-én Mád ellen kezdődnek az edzőmérkőzések, majd egy hét múlva a visszavágón, 18-án szintén Mád lesz az ellenfél! Február 25-én Szikszó-Tomor-Lak ellen játszunk felkészülési mérkőzést,  míg március 3-án Encs ellen mérkőzünk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése