2012. február 24., péntek

"Jó helyre kerültem!"

Medve Ádám és Lövey Lajos fog ügyelni a kapura

A télen második számú kapusnak szerződtetett Medve Ádám, Lövey Lajos mögé érkezett kapusposztra. A tél egyik visszatérője, hiszen 2004 és 2007 között már szerepelt Aszalón, igaz akkor többnyire az ifjúsági csapatban védte a kaput. A tavalyi fél szezont a megyei II. osztályú Beretnél töltötte. Tudja, hogy vannak még hiányosságai, azonban örül annak, hogy szerinte a megyei I. osztály legjobb kapusának lehet a társa és fejlődni szeretne így szerinte jó döntést hozott, mikor aláírta az átigazolási lapot.

Beugróként léptél pályára az Encs Város Kupáján, átigazolás lett a vége! Meg volt benned az átigazolásra való szándék?
Medve Ádám: Mondhatjuk, hogy a szándék meg volt bennem. Mikor felkértek, hogy védjem a csapat kapuját beugróként, arra gondoltam, hogy ha sikerülne egy jó teljesítményt nyújtanom akkor hátha felhívom magamra a szakmai stáb figyelmét.

Ez sikerült... Nagy szereped volt a büntetőpárbajban: igaz az elsőn te rontottál a végén, viszont ha összességében nézzük nyolcból öt büntetőt megfogtál! Büntetőspecialistának vallod magad?
M.Á.: Nem mondanám magam büntetőspecialistának, de azért szerencsére elég nagy százalékban sikerült hárítanom a büntetőket. De ezt nem csak terem mondhatom el magamról, nagy pályán is elég gyakran sikerül eltalálnom a megfelelő irányt a 11-seknél, szerencsére.

Ezen kívül, hogy jellemeznéd Medve Ádámot?
M.Á.: Úgy jellemezném magam, hogy ha érzem a bizalmat irányomba a csapat felől, amelyet ugye ki kell érdemelni, akkor egy megbízható teljesítményt tudok nyújtani. Tisztában vagyok a képességeimmel, tudom mik azok a dolgok amelyekben még fejlődnöm kell, ezért is örülök, hogy olyan kapustársam van mit Lajos, mert úgy érzem tőle sokat tanulhatok. Erősségeim között említhetném az egy-egy elleni szituációkat, általában megnyerem és ha jó napom van azért egy két bravúrt is sikerül bemutatnom. Amiben még fejlődnöm kell úgy érzem azok a szélről bejövő labdák hárítása, és a sebességem, és a pár plusz kiló ami remélem hamarosan eltűnik.

Nagypályán is bemutatkozott már!
A felkészülést már Lövey Lajossal csinálod. Milyen hálóőrnek tartod kapustársad?
M.Á.: Lajost nagyon jó kapusnak tartom, sőt mondhatom, hogy szerintem a megyei 1 osztály egyik, ha nem a legjobb kapusa. Mint említettem örülök, hogy vele készülhetek, alázatossága és motiváltsága minden edzés és meccsen látszódik. Igazi vezéregyénisége a csapatnak!

A megyei II-es Beretnél állandó játéklehetőséged volt, ide pedig csupán második számú kapusnak szerződtél. Mi volt a váltásod oka?
M.Á.: Az igaz, hogy Bereten állandó játéklehetőséghez jutottam és úgy érzem jó fél évet is zártam, bár ezt a csapat eredményei annyira nem mutatják. Azért döntöttem még is a váltás mellett, mert azért vonzott a megyei 1 "világa". Hiába tudtam, hogy csak másod hegedűs leszek mégis úgy éreztem jobban járok.

Feltűntél az ősszel pár hazai mérkőzésen... Most hogy te is a keret tagja vagy, hogyan ítéled meg csapatot pályán belül és azon kívül?
M.Á.: A pályán belül azt gondolom, hogy jó csapatunk lesz a tavaszi szezonra, bár igazából most ismertem meg jobban a társaságot, de úgy érzem ha mindenki azt nyújtja majd amit tud, meg lesz az az eredménye és sikerül elérni a kitűzött célt.
 A pályán kívül, egy nagyon jó társaságba kerültem és úgy érzem a beilleszkedéssel nem volt problémám, (lásd Borosi döntő utáni vacsora), hiszen sokakat ismerem régről. Tetszik az a hangulat ami uralkodik a csapatban a pályán kívül is, egy fiatalos, összetartó gárdát ismertem meg!

Mik a kitűzött célok, mind magaddal, mind a csapattal?
M.Á.: A csapat célja nem lehet más mint az, hogy lehetőleg minél több meccset megnyerni és minél előrébb végezni a tabellán. A saját célom az, hogy ha lehetőséghez jutok azzal élni tudjak és bebizonyítsam, hogy volt véletlen az idekerültem.

Mi a helyzet a játékvezetéssel?
M.Á.: Hát az kicsit háttérbe szorul most. Mikor nem volt csapatom nem védtem sehol, akkor működtem játékvezetőként. De ahogy Beretre kerültem és védhettem, akkor felhagytam vele. Voltak terveim mostanában is vele, de úgy gondoltam, hogy most teljesen csak a védésre szeretnék koncentrálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése