2012. február 19., vasárnap

Ezúttal négyet Mádnak!

Először kezdett a Halder-Lázár páros együtt

Szombaton újabb edzőmérkőzést játszott csapatunk. Csak úgy, mint egy héttel ezelőtt, most is Mád volt az ellenfél. S csak úgy mint egy héttel ezelőtt, most is magabiztos győzelmet arattak a mieink, pedig hét hiányzót kellett pótolnia a Barcsa-Luhály edzőpárosnak, hiszen Abonyi László korábban műtéten esett át, Medve Ádám, Tóth Norbert, Tóth László, Kispál Péter betegség miatt nem tudta vállalni a játékot, Sikorszki Péter kisebb sérülést szerzett a csütörtök esti mérkőzésen, végül Horváth Benjámin iskolai elfoglaltsága miatt nem lehetett jelen. A csapatba így két név lesz ismeretlen, a Göncön futballozó Hankó Attiláé, valamint a homrogdi Krajnyák Tamásé. Most először játszott együtt elöl a Halder-Lázár csatárpáros, közülük csak utóbbi volt eredményes, igaz ő háromszor. Negyedik gólunkat Kosztek Erik szerezte. Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

 A találkozó elején kissé nehezen találták magukat a fiúk, ennek ellenére Lázár már korán megszerezhette volna a vezetést: egy kapus által kipasszolt labdára csapott le, majd az ötös vonalán akarta elhúzni azt, a mádi portás azonban leszedte támadónk lábáról a játékszert. A mádiak csak alig-alig jutottak el a kapu elé. Ami veszély teremtődött az ő részükről, az a szögletrúgás volt, amelyet azonban vagy védőink, vagy Lövey tisztázott. A 20. percben aztán megvolt a vezetés: Halder végzett el egy szabadrúgást az oldalvonal mellől, beívelésére Lázár érkezett és továbbította a labdát a alsó sarokba. 1-0. Hét perccel később az akkor Ónodi helyére beálló Krajnyák első labdaérintéséből gólt szerzett, apró szépséghibája a dolognak, hogy a Lövey kapujába: egy szögletrúgást követően Buri ugrott fel rossz ütembe, így felette elszállt a labda, a mögötte álló Krajnyák lábáról pedig pechesen a bal alsóba pattant a játékszer. 1-1. Nem állt sokáig döntetlenre a mérkőzés, egy perccel később ezúttal Lázár jobb oldali beadására érkezett Halder, akinek kapura lövését blokkolták a védők, a kipattanót azonban Kosztek Erik a hálóba továbbította. 2-1. Az első félidő második felében már jóval többet birtokolták a mieink a játékszert, minek következtében a vendégek előtt alig-alig akadt lehetőség, míg a mieink előtt megvoltak a gólszerzés eshetőségei. Egy mádi kapu előtt szerzett labdát Krajnyák passzolt be jó ütemben Lázárnak a védők mögé, aki egy az egyben csúnyán elpuskázta a helyzetet. A 40. percben azonban már Lázár nem hibázott. Egy 16-os előtti szabálytalanságot követően a rövid felsőbe tekerte a labdát (nagyjából úgy kell elképzelni, mint a tavalyi Abaújszántónak szerzett szabadrúgásgólját). Az első félidő így 3-1-es aszalói vezetéssel ért véget.

Vasast (zöldben) nem kímélték a mieink.

 A második játékrész eseményben gazdag, a gólokról ugyanakkor ez nem mondható el. Rengetek lehetőség akadt a mieink előtt, azonban mindezt nehéz számon tartani. Ott volt például Lázár lehetősége, egy az egyben azonban hibázott. Buri távoli lövése elkerülte a jobb felsőt. Bodnár szöglete után Krajnyák a kapu mellé fejelt. Halder középre adása után Ónodi az üres kapu mellé rúgta a labdát. A mádiaknak igazán csak egy két veszélyes kontrája volt, azonban Lövey mindig résen volt. A 87. percben Lázár beállította a végeredményt, a védő közül kilépve, a kilépő kapus mellett a hálóba lőtt. 4-1. Így harmadik edzőmérkőzését is megnyerte a csapat és a támadó szekcióra nem lehet eddig panasz, hiszen  12 rúgott gól van eddig a csapat neve mellett, míg 4-szer blokkolták le eddig a mieink védelmét.

Aszaló-Mád: 4-1 (3-1)
Diósgyőr, Vezette: Szabó (Henczel, Tóth II.)

Aszaló: Lövey - Buri, Varga (Hankó), Meczkó, Konkoly - Kosztek, Bodnár, Füleki (Krajnyák), Halder - Ónodi, Lázár

Gólszerzők: Lázár (3), Kosztek ill. Krajnyák (ög.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése