2012. január 28., szombat

Történelmi tett!

Ez a csapat jutott az elődöntőbe!

 A régóta várt és áhított siker 2012 január 28-án íródott be az aszalói labdarúgás történelemkönyvébe! A szombati napon ugyanis a XVII. Dr. Borosi László Teremlabdarúgó Emléktorna szikszói selejtezőjében, a mieink mindenkit maguk mögé utasítottak, és így jutottak be az elődöntőbe, amely egy hét múlva szombaton lesz, az hogy kikkel és hol, még nincs megválaszolva, de amint megtudjuk jelezzük! A továbbjutásról való döntés, mint ahogy az várható volt az utolsó összecsapásra maradt, ahol a mieink Szikszó-Tomor-Lak ellen kétszer is vezettek két góllal, a vége pedig szoros 4-3 lett, így négy győztes mérkőzéssel zártuk a tornát! Képek a teremtornáról: ide kattintva!


Aszaló-Alsóvadász: 10-0
Az első mérkőzésen a megyei II-es Alsóvadász ellen kezdték meg mieink a tornát, és teljesen sima, kapott gól nélküli mérkőzésen végül egy tízest gurítottak a fiúk. Góljainkat sorrendben: Horváth, Kispál, Kosztek, Bodnár, Tóth Norbert, Buri, Füleki, Kispál, Bodnár és Tóth László szerezte. Az első félidőben Lövey Lajos, míg a második játékrészben Medve Ádám védte a mieink kapuját és igazán nagy bravúrt nem is kellett bemutatnia egyiknek hálóőrünknek sem.

Tóth László négyszer volt eredményes
Aszaló-Homrogd: 4-2
Két mérkőzéses szünet után, a második találkozót Homrogd ellen futották a mieink. Arra számíthattunk, hogy nehezebb lesz mint az első mérkőzés volt, de a mieinknek bizony itt már meg kellett izzadnia a győzelemért, amely végül sikerült: 4-2. Gólszerzőink: Deme, Tóth Norbert, Kosztek és Bodnár. Némi szerencsével betalálhatott volna még Kispál és Buri is, mindkettő lövése azonban a kapufán csattant.


Aszaló-Kiskinizs: 7-2
Ahogy jöttek az ellenfelek, azok egyenes arányosságban úgy tűntek egyre nehezebbnek. A megyei III-as Kiskinizs jó nevekből álló csapata, bizony Szikszó-Tomor-Lakot is megizzasztotta az első mérkőzésén, így bizonyos volt, hogy nekünk hamar dűlőre kell vinni a dolgot és visszafogni az ellenfél lelkesedését. Ennek szellemében már jól koncentrálva, kellő akarattal és odaadással sikerült két vállra fektetni a kinizsieket, méghozzá simán, 7-2 arányban. Gólszerzőink: Kosztek, Abonyi, Tóth László, Deme, Tóth László, ismét Tóth László és végül Füleki. A mérkőzésen egyébként Tóth négyet is rúghatott volna, azonban a büntetőnél hibázott.

Demére árgus szemekkel figyeld a kispad

Szikszó-Tomor-Lak -Aszaló: 3-4
A mieink három győzelemmel várták tehát a Szikszó-Tomor-Lak elleni rangadót, akik hasonló eredménysorral vágtak neki a torna utolsó mérkőzésének. Aki győz, továbbjut! Ahogy arra számítani lehetett, nagy csatában fog eldőlni a továbbjutás: mindkét oldalon kitűnő kapusteljesítményt láthatott a publikum. A vezetést a mieink szerezték meg, egy előrevágott labdát Illés szeretett volna hazafejelni, azonban nem értették meg egymást Simonnal, a kapu elé érkező Horváth pedig a kapuba segítette a labdát. Nem kellett sokat várni a második gólunkra, egy szabadrúgás variáció után a laki specialistává előlépő Meczkó lőtte Simon lába mellé a labdát. Majd némi szerencsével szépítettek a lakiak, így 2-1-el fordultunk a szünetre. A második játékrészben Gáspár révén egyenlítettek a "hazaiak", a mieink azonban nem törtek meg, majdnem tört helyette más, de Deme és a bordásfal között iksz lett, ebből a támadásból pedig Horváth gólja révén újra magukhoz ragadták a kezdeményezést a fiúk, sőt az utolsó találkozón tarthatatlan Horváth megszerezte önmaga harmadik, míg a csapat negyedik találatát. Meleg lett azonban a vége, hiszen Boros révén még rúgtak egyet a lakiak, azonban Lövey többet nem engedett, pedig bizony akadtak ígéretes próbálkozások a lakiaknál, ráadásul még kapufát is rúgtak. Persze a mieinknek is megvoltak a lehetőségei, de gólt már egyik csapat sem ért el, így a lefújás pillanatában megkockáztatható a szikszói sportcsarnoknak nagyjából a fele örömtelien tért haza, hiszen sokan szorítottak a mi sikerünkért, ami végre megtörtént a Borosi-kupán, így jöhet a jövőheti elődöntő!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése