2011. december 28., szerda

"Sikeres félév van mögöttünk!"




Barcsa László vezetőedző a bajnokságra való hiányos felkészülés ellenében is elégedett az elmúlt fél évvel. Sem a Magyar Kupa, sem pedig a bajnoki szereplés nem okozhat csalódást, igaz utóbbiban az emődi és nyéki összecsapás apró tüskeként van jelen, de összességében elégedett a szakvezető! A tavalyi évhez képest nagy volt a változás a keretben, mégis egy jobb társasággal sikerült elérni az ötödik pozíciót! Most télen nagy változás nem várható a keretben, így a csapat január 14-én szombaton kezdi meg a felkészülést a tavaszi hadjáratra!





 A csapat hivatalosan is lezárta karácsony előtti hétfőn a 2011-es évet. Családias és karácsonyi hangulatban töltött el egy délutánt a szponzorok, a vezetősé és a csapat. Méltó lezárása volt az évnek?
Barcsa László: Úgy gondolom, hogy méltó lezárása volt az évnek a rendezvény.

Elhangoztak rövid anyagi és szakmai értékelések. A vezetőedző szemszögéből nyilván az utóbbi a fontosabb és biztosan a szurkolókat is érdekli miként értékelné az elmúlt egy, de inkább fél esztendőt?
B.L.: Sikeres félév van mögöttünk! A kupában a megyei elitből mi jutottunk el a legtovább, és utólag kijelenthetem, hogy a Balmazújváros ellen is megvolt az esélyünk a bravúrra. A bajnokságra való felkészülésünk, nem igazán volt teljes. Júliusban a nevezési határidő lezárásakor lett bizonyos hogy indulunk a bajnokságban. Addig semmit nem tudtunk tervezni (igazolások, edzések, felkészülési mérkőzések), majd ezután szinte pár nap alatt kellet mindent elintézni. Sokan távoztak a csapattól, akik közül én igazán csak Lázárt sajnáltam, és jöttek négyen. Kevesebben lettünk, de mentálisan és minőségileg erősebbek. Sajnos a bajnokság elején több fordulóban hiányzott még Kispál és Horváth, és pár forduló után Orlóczki külföldre távozott és mentális problémák miatt elköszöntünk Baritól.16 fővel játszottuk végig az őszt, és szinte alig volt hiányzónk ebből a létszámból. Ha mindent összevetek, reális a jelenlegi helyezésünk a mezőnyben.

Melyik mérkőzésre emlékszik vissza szívesen az őszi szezonból?
B.L.: Sok jó mérkőzésünk volt, de én a Tállya ellenit emelném ki, ahol a kitűnően játszó bajnok esélyes vendégek ellen, lelkesen és helyenként jól játszottunk, és akár mi is megnyerhettük volna a mérkőzést.

Melyik volt az a mérkőzés amelyiket jobb lenne inkább elfelejteni?
B.L.: Emődöt és Nyékládházát megkellet volna vernünk. Sajnos azokon a mérkőzéseken mindenki maga alatt játszott, és mint csapat buktunk meg...

 Kinek a teljesítményét emelné ki?
B.L.: Két embert tudok kiemelni. Ők sok mérkőzésen a csapat legjobbjai voltak, Lövey és Deme. De ide tartozik még Horváth aki a sérülése után, hétről hétre jó formában futbalozott.

 Elemeztük a múltat, nézzünk egy kicsit a jövőbe: mennyiben fog változni a keret?
B.L.: Jelentős változás nem lesz a keretben, de azért erősödünk, mert Lázár visszatért hozzánk Ausztriából! Talán még egy játékosban gondolkodom, illetve attól is függ lesz-e még távozónk.

 Mikor kezdi a csapat a felkészülést?
B.L.: Január 14-én szombaton kezdjük a felkészülést. Heti 3 edzés, teremtorna és februárban az edzőmérkőzések.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése