2011. november 17., csütörtök

Rangadó: első felvonás!

Nagy derbi lesz szombaton!
 Első a harmadikkal? Ex-kapus nevelő egyesülete ellen? Ex-edzőpáros nemrég irányított csapata ellen? Ezt mind magába foglalja a 15. fordulóban megrendezésre kerülő Aszaló-Tállya labdarúgó mérkőzés! Mindenesetre az biztos, hogy két remek formában lévő csapat találkozóját láthatják a szombat 13 órakor, a halmaji sportpályára ellátogató fanatikusok. Bár nem lesz egyszerű feladat, de ahogy Lövey Lajos nyilatkozott szerdán, ha már többször sikerült, miért ne sikerülhetne most is legyőzni az aktuális éllovast?!

 Kezdjük a vendégekkel: a tállyai csapat jelenleg a tabella első helyén áll mindannak ellenére, hogy az elmúlt fordulóban kikapott a második helyezett Szikszó-Tomor-Laktól 3-2-re egy magas színvonalú és iramú összecsapáson. 37 megszerzett pontjukkal vezetik a megyei I-es tabellát. 41 rúgott góljuk a legtöbb a jelenlegi mezőnyben, mindehhez viszonylag magas, 23 kapott találat párosul. 12 győzelmük mellett egy Abaújszántón elért 1-1-es döntetlen van, és két elveszített találkozó, amely közül az egyik rögtön a 2. fordulóban esett hazai pályán, Bükkábrány ellen egy 4-2-s vereség, míg a másik nullázásuk a fentebb említett múlt fordulós Szikszó-Tomor-Lak elleni 3-2 volt. Kirívóan nagy különbségű sikerük csupán az MVSC elleni 4-0 volt.
 A csapat legeredményesebb játékosa 5-5 találattal Pachinger János és Kiss Krisztián. A nyáron Tállyára igazoló Vasas Péter testvére, Vasas Viktor főleg az előkészítő szerepében jeleskedik, 6 gólpassza mellett 2 gólt szerzett.
 Ugyan megpróbáltuk megérdeklődni a tállyaiak kapusától Kristóf Pétertől mit vár a mérkőzéstől, a máig Aszalón élő hálóőr nem állt kötélnek...

 Ami a mieinket illeti. Különösebb képen Barcsa Lászlónak és Luhály Istvánnak jelent igazi presztízscsatát a hétvégi, ugyanis ők nem is olyan régen még a tállyai kispad előtt izgultak akkori csapatukért. Mára viszont már nagyot fordult a világ, s bár Barcsa László tavalyi ideérkeztekor kijelentette, hogy a tállyai csapat mindig is különleges lesz számára, ahogy akkor sikerült legyőzni idegenben Tállyát, nyilván most sem lebeg más szándék a vezetőedző szeme előtt, mint a rendkívül fontos három pont megszerzése! (Holnap interjút is olvashatunk ezzel kapcsolatosan a vezetőedzővel) Jelenlegi álláspont szerint minden utóbbi fordulóban jelenlévő játékos rendelkezésére áll majd a szakvezetőpárosnak, hogy a győztes csapatot kigyúrja a keretből.

 A két csapat eddig összesen négy mérkőzést játszott egymással a megyei I. osztályban. Ebből három aszalói sikerrel zárult, mindössze egyszer szenvedtünk vereséget: 2010. május 2-án bizony csúfos 6-1-s zakóba szaladtunk bele. Tállyán viszont eddig kétszer is sikerült diadalmaskodni: 2009. október 4-én Tállya-Aszaló: 2-3. A tavalyi szezonban rögtön a második fordulóban találkoztak a felek, előbb Aszalón, Glonczi góljával 1-0-s sikert arattunk, majd a tavaszi szezont rögtön egy Tállyán elért sikerrel kezdték a mieink, immár Barcsa Lászlóval és Luhály Istvánnal: 1-2. Érdekes módon azt a mérkőzést az a Csorba II. vezette, aki történetesen a mostani összecsapáson a 2. számú asszisztense lesz Kálmán Imre játékvezetőnek!

Legutolsó mérkőzés jegyzőkönyve:
Tállya-Aszaló: 1-2 (0-0)
Tállya, 100 néző V.: Csorba II.
Tállya: Kristóf - Bodnár, Takács, Gréz (Kavalyecz), Paranai, Tóth, Kovács (Orosz), Szárnya, Mihálszk Cs., Siróczki (Balázs), Kiss (Mihálszki N.).
Edző: Pachinger János.
Aszaló: Lövei - Szász, Deme, Tóth N., Horváth, Baráth (Mészáros), Kispál (Agárdi), Vasas, Varga, Lázár (Glonczi), Orlóczki (Bari).
Edző: Barcsa László, Luhály István.
Gól.: Mihálszki N., ill. Orlóczki, Mészáros
Jók: Kristóf, ill. az egész csapat.
Ifjúsági mérkőzés: 4-3
Pachinger János: - A vendégek a második félidőben kihasználták, hogy figyelmetlenek voltunk, összességében megérdemelten nyerték a mérkőzést, gratulálunk nekik. Nagyon csalódott vagyok a mutatott játékot és az eredményt illetően.
Barcsa László: - Taktikus játékkal megérdemelten nyertünk egy jó csapat ellen. További sikereket volt csapatomnak, kiváló volt a játékvezetés.


Eddigi mérkőzések:
2009/2010:
Aszaló-Tállya: 1-6 Gólszerző: Szász
2010/2011:
Aszaló-Tállya: 1-0 Gsz.: Glonczi

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése