2011. november 12., szombat

Ongán sem volt megállás!

Kosztek ha már visszajött, gólt lőtt!
 A 15. fordulóban az újonc Ongán lépett pályára csapatunk, ahol várható volt, hogy kemény mérkőzés vár a mieinkre, azonban nem csak az ellenfél, hanem a pálya is komoly vetélytárs volt a mieink számára. De ez sem jelentett akadályt, így sorozatban hatodik győzelmünket könyvelhettük el. Sajnálatos módon 321 perc után megszakadt a gól nélküli sorozat, a mérkőzés 31 percében ugyanis a mi Varga Dávidunk vezető góljára, az ongai Varga Zsigmond válaszolt, majd az eltiltását letöltő Kosztek Erik szerezte meg a győztesnek bizonyult második találatot, amellyel csapatunk Ongáról is elhozta a három pontot! Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

 A mérkőzés elején már látszott hogy a küzdelem fog dominálni és nem lesz egy sok gólos mérkőzés, többnyire a két tizenhatos közt mozogtak a felek. A játék nem volt egyszerű, hiszen az ongai pálya közel sem volt világbajnok minőségű, de hát ha ezen kell megverni az ellenfelet, akkor ezen kell, nincs mese. Hogy a kérdést viszonylag hamar dűlőre vigyük, azért Bodnár tehetett volna először nagy lépést, azonban a tizenhatoson belülről kiszorított helyzetből ahelyett hogy a középen érkező Kosztekhez passzolt volna, egyedül próbálta befejezni a támadást, nem sok eredménnyel... Majd Kosztek futotta le a jobboldalon Hozdikot, majd középre adásába a rövid oldalon beleálltak a védők. Aztán a 23. percben már nem volt kegyelem: szép passzolgatás után Kispál pörgetett a védők mögé, az érkező Varga Dávid pedig 14 méterről a kifutó Kónya felett a hálóba emelt: 0-1. A gól némileg megnyugtatta a mieinket, és hamar jöhetett volna a második: Horváth-Varga-Kispál volt a labda útja, utóbbi ismét remekül ívelte a védők mögé a labdát az érkező Bodnár félfordulatból lőtt a kapu felé jó 15 méterről. Majd nagyjából az első igazán nagy helyzetüket gólra váltották a hazaiak, méghozzá a hazai gólfelelős, Varga Zsigmond maradt középen teljesen üresen, védőink úgy gondolták a támadó lesen van, így ők megálltak és bizony most ők húzták a rövidebbet... Varga kihasználta a kínálkozó lehetőséget és közelről a kapuba bombázott. 1-1. Így oda az ekkor 321 perces góltalanságnak... Gyorsan szerették volna a mieink is visszaszerezni a vezetést, a hazai környezetben játszó Tóth Norbert kapott remek labdát Kispáltól a jobb oldalon, majd a tizenhatos sarkánál lövésre vállalkozott, azonban próbálkozása elkerülte a rövid felső sarkot. Majd ismét a mi védőink hozták magukat kellemetlen helyzetbe: Bacsó ívelte jobbról be a labdát, Demére két ember jutott, a hosszún üresen álló Szabó teljesen tiszta helyzetben fejelt a kapu fölé. Küzdelmes első félidő után így 1-1-s eredménnyel vonultak szünetre a csapatok.
 A második félidőre már nem jött ki Tóth Norbert, helyét a másik Tóth, Tóth László foglalta el. Így az eredetileg támadó szerepében futballozó Kosztek lépett vissza jobboldalsó középpályásnak. Kiegyenlített játék folyt a pályán. Az első igazán nagy helyzet a hazaiak előtt adódott, amikor is Meczkó adott el csúnyán egy labdát a védelemben, amellyel Bacsó iramodott meg Lövey kapujára, azonban a csatár egy az egyben csúnyán lőtt a kapu mellé. Egy Deme által felívelt labdára Tóth László ugrott fel a kapussal, majd a kapus ugyan megszerezte a labdát, heves reklamálásba kezdett, amelyet Mező játékvezető megelégelt, így sárga lapos figyelmeztetésben részesítette a kapust a mieink pedig közvetett szabadrúgással jöttek nagyjából 10 méterről a hazaiak kapujától. A nagy kupaktanács végén Bodnár és Varga végül úgy megoldotta a helyzetet, hogy abból semmi nem lett, ugyanis a sorfalból kirontó védő simán hozta el a labdát, még mielőtt ahhoz Varga hozzáért volna. (Mint azt Varga Dávidtól lecserélése után megtudtuk, a figura szerint Bodnárt gurította volna ki neki a labdát, ő pedig a hosszút szándékozott volna célba venni) Gólszerzőnket ugyanis a 61. percben Ónodi váltotta a pályán. Öt perccel később Meczkó ívelte fel a labdát Tóthra, aki a labdaátvétel után szépen indította a jobboldalt felfutó Koszteket, középpályásunk egy tolás után jó 20 méterről bombázott a kapuba közepébe. 1-2. A hátralévő több mint félórában próbáltak a hazaiak törekedtek az egyenlítésre, azonban a védelem biztos lábakon állt, igaz az erőszakos Varga Zsigmond egyszer-kétszer azért okozott kellemetlen pillanatokat, így hol Meczkó, hol Deme állította meg utolsó emberként a tizenhatoson belül. A 75. percben Bodnár helyét Füleki foglalta el, míg a 80. percben a második gól szerzőjét is lehozta Barcsa László vezetőedző, Kosztek helyére Abonyi állt be. Próbálkoztak ugyan a hazaiak, de igazán nagy gólhelyzetig nem jutottak, így a mieink újabb sikert könyvelhettek el, amely zsinórban már a hatodik volt.

Onga – Aszaló    1-2 (1-1)
Onga, 100 néző. V.: Mező.
Onga: Kónya – Bagi, Glonczi, Hozdik, Szabó, Boszák, Smida (Nagy), Horváth (Csikó), Bacsó, Ruszvánszki, Varga. Edző: Földesi Károly.
Aszaló: Lövei – Buri, Deme, Konkoly, Meczkó, Tóth N. (Tóth L.), Varga (Füleki), Kispál, Bodnár (Abonyi), Horváth, Kosztek (Ónodi). Edző: Barcsa László, Luhály István.
G.: Varga, ill. Varga, Kosztek.
Jók: Bagi, Hozdik, Szabó, Bacsó, Varga, ill. Deme, Horváth, Kispál, Tóth L., Konkoly.
Ifi: 5-0.
Földesi Károly: - Az utóbbi mérkőzésekhez képest most játszottunk a legjobban, de nem tört meg az átok. A döntetlen reálisabb lett volna.
Luhály István: - Nagy küzdelemben több lehetőségünk volt, talán ezért megérdemelt a győzelmünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése