2011. szeptember 4., vasárnap

Kispál kettővel beköszönt, sima győzelem Gönc ellen!


 Szombaton a Varga Dávid által a legjobban ismert gönci csapat látogatott Halmajra a 4. fordulóban. Titkon reméltük, hogy nem lesz nehéz és így is lett! A visszatérő Kispál kétszer volt eredményes, ráadásul második találata szépségdíjasra sikeredett, Orlóczki látta a Magyar-Svédet míg Kosztek, Füleki és Deme is megszerezte első bajnoki találatát a szezonban. A mérkőzés pechese Tóth Norbert aki a mérkőzés végén olyannyira nagy gólt lőtt, hogy a labda a hálón kívülre került, de ezt a találatot az asszisztense "beintésére" érvénytelenítette Molnár játékvezető... Mindenesetre így is sima 6-1-s győzelmet ünnepelhettünk. Képek a mérkőzésről: ide kattintva!
 A Magyar Kupa mérkőzéseken megszokott volt, hogy hamar hátrányba kerültünk... Most pedig épp az ellenkezője történt! A 2. percben a héten a Balatonról hazaérkező Kispál, aki egyből a kezdőben kapott helyet egy kipattanó labdát tolt meg a 16-on belül balra, majd éles szögből lőtt a hosszú alsó sarokba, elég hamar jelezvén ezzel, hogy hazaért! 1-0. Nem telt el sok idő a második találatig sem, csupán öt perc, amikor Kosztek iramodott meg a jobb oldalon, a büntetőterületen belül csúnyán elkaszálták így Molnár játékvezető teljesen jogosan a 11-es pontra mutatott. A büntetőt szokásos módon Deme végezte el és a megszokott módon higgadtan be is rúgta azt a kapu közepébe. 2-0. A hamar jött biztos előny tudatában némileg leültek a mieink, teret engedve ezzel a vendégcsapatnak. A 15. percben éltek is az első lehetőségükkel a gönciek, Molnár révén szépítettek. 2-1. Ez valamelyest magához térítette a társaságot, és újra a mieink diktálták az iramot. A 20. percben Kispál megszerezte második találatát is, méghozzá nem is akármilyet: kissé baloldalról jó 20-22 méterről egy elé lepattanó labdát lőtt el kapásból, az erőteljesen csapódó labdába a vendégkapus csak beleérni tudott, a labda viszont így a jobb felső sarokba vágódott. 3-1. Orlóczki révén hamar növelhettük is volna az előnyünket, azonban Bari keresztlabdáját követően kisodródott helyzetből a kapusba lőtte a labdát. Majd Kispál veszélyeztetett újra távolról, azonban laposan meglőtt szabadrúgását biztosan védte Hovan Juraj. Löveynek nem igazán akadt dolga, csupán egy Molnár szabadrúgásnál kellett közbeavatkoznia. A 40. percben aztán egy vendégszöglet után Bari hozta el a labdát a jobb oldalon, majd nagy keresztlabdával indította Koszteket, aki Orlóczkit indította és támadónk csak úgy mint a pénteki Magyarország-Svédország mérkőzés 43. percében Szabics Imre, a kivetődő kapus felett a hálóba pöckölte a labdát. 4-1. Ezzel az eredménnyel vonultak szünetre a csapatok.
"Spori! Nem tehetek róla, hogy ekkora lövőm van..."
   A második félidőre kapust cseréltek a vendégek, a fiatal Bóni Tamás kapta meg a lehetőséget és élt is vele. Az előre ívelt labdáinkat akárcsak egy középhátvéd rendre egyből visszarúgta a mezőnybe és az elején még állta a sarat. Egészen a 61. percig hibátlan mérleggel futott, amikor egy előreívelésre Kosztek indult meg és 16 méterről a kilépő kapus mellett elgurította a labdát. 5-1. Az 59. percben egyébként kettős cserét hajtott végre Luhály István: Konkoly helyére Szász, míg Kispál helyére Füleki érkezett. A 65. percben Orlóczki helyére érkezett Tóth László, míg a 69. percben a nem sok labdával találkozó Lövey helyére érkezett Ajtay  kapuba. Kihasználva mind az öt cserelehetőséget utolsóként Abonyi érkezett Bari helyére a 73. percben. Az innen hátralévő időben pedig mintha egykapus focit játszottak volna felek. Volt hogy 4-5 indultak a mieink a labdára, apró szépséghiba a dologban, akadt olyan hogy mind az öten lesről indultak. A 77. percben tovább nőtt az előny: Füleki egy igazítás után felnézett, majd szépen lőtte ki a bal alsó sarkot. 6-1. Ha van egy kis szerencséje Tóth László kétszer is eredményes lehetett volna... Az első lehetőségnél Tóth Norbert ment el a bal szélen, majd erőtlen középre adását rosszul találta el támadónk a 11 méterről. Majd Kosztek ugrott ki a vonalban védekező vendégvédők közül, majd a "kapu szájából" passzolt a mellette álló Tóth Lászlóhoz, akit a visszafutó vendégvédők leszereltek. Megvolt a hetedik, de nem adták meg... Tóth Norbert mellel vette szépen át a labdát, majd jó tizenegy méterről kissé balról elemi erővel lőtte ki a rövid felső sarkot, azonban a "foghíjas" hálón kiment a labda, és hiába a gólöröm... a második számú asszisztens intésére Molnár játékvezető érvénytelenítette a találatot, pedig az I. számú asszisztensnek más volt a véleménye... Lényeg a lényeg: magabiztos győzelemmel második mérkőzését is megnyerte "hazai" pályán a csapat, rossz esetben is fellépve ezzel a tabella 7. helyére (Bükkábrány vasárnap utazik Tiszalúcra). Folytatás szerdán Szepesi Zsolt csapata ellen, Emődön!

Aszaló – Gönc 6-1 (4-1)
Halmaj, 100 néző. V.: Molnár G.
Aszaló: Lövei (Ajtay) – Buri, Deme, Tóth N., Konkoly (Szász), Bodnár, Varga, Kispál (Füleki), Bari (Abonyi), Kosztek, Orlóczki (Tóth L.). Edző: Barcsa László, Luhály István.
Gönc: Hován (Bóni) – Szigyártó, Hankó, Fekete (Géczi), Gaskó, Vágási (Szendrei), Molnár, Prokop, Sztankovics, Lencsés, Tarr. Elnök: Varga László.
G.: Kispál (2), Orlóczki, Kosztek, Füleki, Deme (11-esből), ill. Molnár.
Jók: az egész csapat, ill. Molnár, Tarr.
Ifi: 3-0.
Barcsa László: – Kitűnő játékvezetés mellett helyzetek sokaságát kihagyva biztosan nyertünk a fiatal és szimpatikus Gönc ellen. Sok sikert kívánok nekik.
Varga László: – Hibáinkkal naggyá tettük a hazaiakat, szerethető ellenfél voltunk. A vereségeket emelt fővel viseljük, de ideje lenne már örülnünk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése