2011. augusztus 7., vasárnap

Továbbjutottunk a Magyar Kupában!

A Nagyrozvágyon diadalmaskodók:
Felső sor (balról): Horváth, Tóth L., Tóth N., Luhály (pe), Meczkó, Deme, Barcsa (ve), Varga, Lövey
Alsó sor: Kosztek, Bari, Orlóczki, Bodnár, Szász, Füleki, Buri
Szombaton a megyei III-as Nagyrozvágy otthonában lépett pályára csapatunk a Magyar Kupa országos főtáblájának első fordulójában. A településen éppen a "Nagyrozvágyiak napja" elnevezésű esemény zajlott, így ennek tükrében nagy körítése volt a mérkőzésnek. Több mint 200 szurkoló állt a pálya szélén és várta, hogy kezdetét vegye a mérkőzés.... Képek a mérkőzésről: ide kattintva!

 ...Ami úgy indult számunkra, hogy a 4. percben egy hazaadott labdát Lövey maga elé tolt, amire lecsapott a hazaiak csatára Tóth és egy pöccintés után a kapuba lőtt, vezetést szereztek tehát a hazaiak. 1-0. A négy percből ami addig eltelt, nagyjából látszott hogy a nagyrozvágyi csapat a "rúgd előre, fuss utána" nevezetű klasszikus játékot fogja játszani, kihasználva két viszonylag gyors támadójuk sebességét. A gólszerzőt viszonylag hamar lerendezte a hátsó alakzatunk, miután a körbeadogatott labdára végigsprintelt, megtéve ezzel feleslegesen nagyjából negyven méter, ami elég is volt ahhoz, hogy elvegye kedvét és erejét a további hasonló tempójú mozgáshoz. Lényeg a lényeg, a mieink sem azt játszották amit tudnak érthetetlen módon. Talán az idei nyárhoz képest szokatlanul meleg volt augusztus 6-án, vagy talán túlságosan jó volt a zene a meccs előtt, mindenesetre feleslegesen kapura lőtt labdát, felesleges felívelgetések jellemezték a csapatot az első 20 percben. Majd azután már viszonylag játékos csapat képét mutatta a miénk, s lám egyből a védelem mögé kerülve sikerült kialakítani veszélyt a hazai kapu előtt. A legnagyobb helyzetet talán Bari puskázta el, miután Kosztek visszagurított labdáját a röviden álló kapusba bombázta. Majd egyre inkább sikerült belőni a kaput, hiszen Varga lövésénél alig-alig ért le a kapus a jobb alsóhoz. Azonban annak ellenére, hogy nálunk volt többet a labda, azért akadt izgalmas pillanat a mi térfelünkön is, ugyanis az előrevágott labdákat nem mindig sikerült Demének, vagy akár Szásznak maga elé venni, azonban az utolsó pillanatokban mindig elillant a veszély. Sőt Füleki révén sikerült az egyenlítés is, miután egy jobbról érkező labdát egy átvétel után szépen lőtt a jobb alsó sarokba: 1-1.  A szívritmusszám azonban alig csökkenhetett le nálunk, amikor egy védők mögé beívelt labdát Deme vett le rosszul a tizenhatoson belül, a játékszer a kezére pattant, Nagy játékvezető az asszisztense segítségével pedig tizenegyest ítélt a hazaiaknak. A büntető azonban kimaradt, Lövey ugyan jobbra vetődött a labda a bal kapufáról pattant ki, így a szünetben 1-1-el vonultak pihenőre a csapatok.
 A második játékrészre Tóth Norbert helyére Bodnár Barna állt be. Barcsa László szünetben tartott mondandója eljuthatott a tudatáig mindenkinek, ugyanis valamivel jobban átszellemült és jobban játszó Aszaló lépett pályára. Jóval többet birtokoltuk a játékszert, azonban az előrevágott labdákkal vigyáznia kellett a hátsó hármas/négyesnek. A végig jól futballozó Buri Attila rengeteg futással mozgatta meg a csapatot, ráadásul Kosztek is jobban lendületbe jött a jobb szélen. Varga labdáinak is kezdett szeme lenni és jóval veszélyesebbek voltunk a hazai kapura is. Szögletek után és átlövésekből is sikerült némi veszélyt kialakítani, a második gólt azonban csak a 70. percben szereztük meg a szünetben beállt Bodnár révén, aki közelről juttatta kapuba a labdát. 1-2. Ekkor érkezett a pályára Varga helyére Tóth László, akivel nyilván az volt a célja vezetőedzőnknek, hogy elöl tartsuk a labdát, azonban a hazaiak valamelyest feltámadtak ezután és Löveynek is többször kellett közbeavatkoznia, de jóvátéve az első kapott gólt, rendkívül jól állta meg a helyét. Jó iramban telt a mérkőzés utolsó 10 perce, ugyanis hol itt, hol ott akadt dolga a védelemnek. Nálunk többnyire Kosztek elfutásai okoztak nagy fejtörést a hazaiaknak. Az utolsó percben még akadt egy tizenegyes gyanús szituáció, amit ha több idő van még nyilván befújt volna a játékvezető a javunkra, azonban mivel a kirúgás után lefújta a mérkőzést Nagy Ferenc játékvezető, így ebből nem akadt probléma, így ha nem is simán, de továbbjutott csapatunk a Magyar Kupa főtábláján és mondhatjuk, hogy először az egyesület történetében!
 A mérkőzés után a nagyrozvágyiak megvendégelték a mieinket, így jóllakottan indult haza a csapat a kisbusszal a határszélről és teljesen jó hangulatban telt a közel 120 kilométeres túra, így talán a legmesszebb lakó Horváth & Varga páros hajnali 1-re haza is ért épségben... A Magyar Kupa második fordulójának sorsolása kedden délben lesz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése