2011. augusztus 19., péntek

"Komoly fegyvertény a továbbjutás!"

A nyári felkészülési időszak lezárultával kérdeztük Barcsa László vezetőedzőt a felkészülés sikerességéről, a Magyar Kupáról illetve az új igazolásokról. Ha pedig fegyelmezetten betartja a csapat a hétvégi utasításokat, akkor kellemes meglepetést okozhatunk Tiszalúcon...


Túl vagyunk a teljes felkészülésen: 8 mérkőzés 7 győzelem! Lehet ennél jobbat kívánni, pláne úgy hogy a hét győzelem között két Magyar Kupa siker található?
Barcsa László: Nehéz erre a kérdésre válaszolni. Ha azt nézem hogy a felkészülési mérkőzések nagy részét ugyancsak megyei 1 osztályú csapatokkal vívtuk sikeresen, akkor azt mondom hogy biztató a jövőre nézve. A kupamérkőzéseken általában nem látszik az osztálykülönbség és mivel több fordulón túl jutottunk, talán ezekre hivatkozva sikeresnek is mondható a felkészülés, ami mögöttünk van.

Tekintsünk vissza egy kicsit a Kispalád elleni mérkőzésre. Hogyan értékelné az ott látottakat, hiszen mégis csak az egy tétmeccs volt.
B.L.: A Kispaládon átélteket nem kívánom még az ellenségeimnek sem. Érthetetlen, hogy az MLSZ hogy engedhet egy olyan csapatot indulni a kupa sorozatban, akiknél az alapvető feltételek nincsenek meg: nincs áram és víz az öltözőben. Nagyon nehéz mérkőzésen sikerült kiharcolni a továbbjutást, az ott tapasztaltak után nem csodálkozom hogy több csapatot kivertek a paládiak, és nagy fegyverténynek tartom utólag a győzelmünket.

64 között a csapat. Ért már el ilyen sikereket a kupasorozatban korábban illetve milyen típusú ellenféllel találkozna szívesebben: egy gyengébb és "megfogható" csapat vagy egy közönségcsalogató "élménymeccs"?
B.L.: Ilyen messzire még nem jutottam el egyik korábbi csapatommal sem. Ha kívánni lehetne, szeretnék még egy olyan csapattal találkozni akik ellen lenne esélyünk a továbbjutásra, és jó lenne már otthon játszani, mert az összes edzőmérkőzésünket és a kupameccseket mind idegenben játszottuk. Ezután már jöhetne bárki, csak hab lenne a tortán.

Túl az edzőmérkőzéseken, kinek a teljesítményével volt a legelégedettebb?
B.L.: Nem szeretnék senkit kiemelni, mert voltak jó teljesítmények, de senki sem játszott kiegyensúlyozottan. Voltak mérkőzések amikor mindenki kitűnően játszott, és bizony voltak olyanok amikor nem akadt egyetlen értékelhető produkció sem.

Az újak hogyan muzsikáltak? Sikerült összeszoknia a társaságnak?
B.L.: Az újakról ugyan azt tudom mondani, hogy hullámzó teljesítményt nyújtottak, de a beilleszkedés zökkenőmentes volt és értékei lesznek a csapatnak.

Hétvégén kezdődik a bajnokság, ráadásul az erős Tiszalúchoz látogatunk. Mire számít azon a mérkőzésen?
B.L.: Nehéz mérkőzésre számítok. Jó erőkből állnak a hazaiak, de bízom a csapatomban, és ha mindenki betartja majd a mérkőzés előtt megbeszélteket, úgy érzem okozhatunk meglepetést.

A múlthéten Horváth és Ónodi személyében fiatal játékosok érkeztek a csapathoz, viszont fizikálisan még van hova fejlődniük.  Milyen véleménnyel van róluk és mutatott játékukról?
B.L.: A két fiatalról pozitív a véleményem, tehetséges fiatalok akik láthatóan rossz fizikai állapotban vannak és nem kapták meg a megfelelő képzést sem. Ha türelmesek lesznek  hamarosan a felnőtt csapat ajtaján fognak kopogtatni, de kell még nekik sok idő amíg rendben lesznek fizikálisan és más téren is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése